Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kaldırım, cadde ve sokaklarında başlatılan uygulamaya vatandaşlardan destek geldi. Çalışmaları yerinde bulan vatandaşlar belediye ekiplerinin Ahmedi Hani Parkı’nı işgal eden, çirkin bir görünüm arz eden depremi anımsatan zabıta konteynırını da kaldırılmasını istiyor.

Rıdvan Can

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanıyor. Sağlanan disiplin ve düzenle kentin yavaş yavaş şehre benzemeye başladığını dile getiren vatandaşlar. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin sokak cadde ve kaldırımlara müdahale ettiği gibi 2011 depremi sonrası Ahmedi Hani Parkı’na bırakılan, parkı işgal ederek çirkin bir görünüm yaratan Zabıta Konteynerı na müdahalede bulunulması gerektiğini söylediler.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerinin denetimlerinin kentte sonuç verdiğini, uygulamaların devam etmesi durumunda ise Van’ın modern bir görünüm kazanacağını söyleyen vatandaşlar, “Sokak ve caddeler kadar belediye parkları da çok önemlidir. Ahmedi Hani Parkı adeta işgal altında. Deprem sonrası parka yerleştirilen depremi çağrıştıran,  parka gelen insanların psikolojisini bozan konteynerın kaldırılmasını istiyoruz.  Bu çirkin görüntü temizlik, yeşillik, huzur ve dinlenme yeri olan parka yakışmıyor. Büyükşehir Belediye ekiplerini göreve davet ediyoruz” dediler. 

Editör: Wan Haber