Belediye Bingölspor altyapısı, U18 Coca Cola Akademi Ligi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da grup birincisi olarak Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.
2012-2013 sezonu U18 Coca Cola Akademi Ligi'nde Bingöl'ü temsil eden Belediye Bingölspor, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 1. Kademe maçlarında şampiyon olup, 26 Şubat'ta Antalya'da yapılacak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. U-18 sporcularını ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, sporcuları ve hocaları tebrik ederek, 26 Şubat'ta Antalya'da yapılacak Türkiye finallerinde başarılar diledi.
Başka Atalay, "Akademi Ligi U18 takımımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu şampiyonu oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Antalya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına gidecekler. Orada Bingöl'ü ve belediyemizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bu kardeşlerimize 4 yıldır emek sarf ediyoruz. Hocalarımız başta olmak üzere belediyemizin birçok imkanını seferber ettik. Bu sıkıntılı ve kısıtlı imkanlarımıza rağmen yine de bu kardeşlerimizi mümkün mertebe destekledik. Hem tesis altyapısı bakımından hem de maddi ve manevi noktada elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Tabii sadece bu arkadaşlarımıza değil, alt gruplarda bulunan 4 grubumuz daha var. Toplamda 120 arkadaşlarımıza her türlü desteği belediye olarak veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu çalışmalarda ki amacımız öncelikle ilimizin profesyonel takımında, sonra da Türkiye'deki profesyonel takımlarda Bingöllü sporcu ve futbolcu sayısını arttırmaktır. Sadece futbolda bu gayreti sarf etmiyoruz. Birçok amatör branşta da hentbol başta olmak üzere çalışma yürütüyoruz. Bingöl Belediyesi olarak atletizmde Fenerbahçe Spor Kulübü'ne sporcu transfer ettik. Dolayısıyla sporun tabana yayılması adına ve daha programlı bir şekilde sporcu yetiştirme adına çalışmamız devam edecek. Bütün kısıtlı imkanlara rağmen bizler gençlerimize sahip çıkacağız. Bingöl, spor altyapısı ve tesisi bakımından birçok ilden daha iyi seviyede. Özellikle son yıllarda yapılan spor tesisleri uluslararası standartlara sahip birçok branşa faaliyet noktasında ev sahipliği yapacak düzeyde. Tesisler noktasında bir sıkıntımız yok. Şimdi bu tesislerin içerisine yeterli derecede sporcuyu yetiştirecek programlar geliştirmemiz lazım. Burada hocalarımıza büyük işler düşüyor. Herkesin elbirliğiyle Bingöl'e hizmet etmesi lazım. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) Bingöl Şubesi ve bütün spor taban birlikleri bu konuda üzerine düşeni yapacaktır diye düşünüyorum. Bingöl'ün geleceği adına bu çok önemli bir şey. Bu gayretler bir gün ürüne dönüşecektir. İnşallah şimdiden 5-6 arkadaşımız bu takımdan diğer takımlara transfer olma noktasına geldiler. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Ben arkadaşlarımıza da Antalya'daki Türkiye şampiyonasında başarılar diliyorum" diye konuştu.
(MSA-Y)

04.02.2013 15:43:31 TSI

Editör: Wan Haber