Geçen hafta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyon neticesinde yaklaşık 50 belediye başkanı Eskişehir'e gelerek, Başkan Yılmaz Büyükerşen'e destek verdi.
Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, içeriye alınan elemanlarının ailelerinin çektiği ızdırap ve manevi işkencenin kendilerini çok üzdüğünü kaydetti. Üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyleyen Büyükerşen, şöyle devam etti:
"Belediyemizde görev yapan şu anki elemanlarımız, arkadaşlarından kimisinin tutuklanması, kimisinin gözaltında geçirdiği sıkıntılı saatler sebebiyle çalışmaz duruma gelmiştir. Özellikle tutuklu olan elemanlarımızın üzerlerindeki işler şu anda durmuştur. Belediye şirketinin işçileri maaş alamaz durumdadır. Ayrıca her birisinin sırtına avukatlık masrafları binmiştir. Bu bakımdan üzüntümüz çok büyük."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU: "TUTUKLU ARKADAŞLARIN BİR AN ÖNCE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMASINI BEKLİYORUZ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Büyükerşen'e destek olmak için geldiklerini söyledi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 5 kişinin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını beklediklerini belirten Kocaoğlu, "Belediye başkanları görev yaparlar ve halka hizmet ederler. Belediye başkanlarının en büyük dayanakları hizmet ettikleri hemşerileridir. Bizler yasal çerçevede tabii ki hesap vereceğiz, ama esas hesap vereceklerimiz hemşerilerimizdir. Onların gücü bizi ayakta tutmaktadır ve teşvik etmektedir. Ayrıca bizim şevkle, istekle çalışmamızı sağlamaktadır. Biz de biliyoruz ki, hocam öğretim üyesi, rektörlük ve belediye başkanlığı yaşamında 14 yıla aşkın bir süredir hemşerilerine hizmet etmektedir. Önemli olan Eskişehirlilerin gözünde aklanmasıdır. Herkes biliyor ki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, her şeyin üstünde güveni hak etmiştir. Biz de güven duygumuzu, inancımızı iletmek için geldik. Böyle bir olay hiç kimsenin başına gelsin istemiyoruz ve tutuklu bulunan arkadaşların da bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını bekliyoruz" dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ndeki olayların benzerini kendisinin de yaşadığını aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Benzer olayları birçok CHP'li belediye başkanı yaşadı. Ben de bu anlamda birinci perdesi oynanmış bir süreçten geçiyorum. Bundan sonra ne olacak belli değil. En büyük üzüntümüz, çalışanlarımızın ve ailelerinin yaşadıkları baskı ve ızdıraplardır. Ondan dolayı halka intikal etmesinde beklenen hizmet eksikliğidir. Bütün başkanlarımız adına konuşuyorum. Vicdanlarımıza ve halka karşı veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bu dayanışmamız bundan sonra devam edecektir" diye konuştu.
Öte yandan, bir grup Eskişehirli vatandaş Büyükerşen lehine slogan attı.
(KÇ-MŞ-Y)

03.02.2013 17:04:45 TSI

Editör: Wan Haber