Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve 3'ncü bölge belediye başkanlarını ağırladı.
Düzenli olarak yapılan ve ilçe belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantılara bu kez Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ev sahipliği yaptı. Konuk başkanlar, ilçede süren kentsel dönüşüm çalışmaları, mega proje gösteri merkezi Küçükçekmece Arena ve Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı belediye binası ile yapımı tamamlanan Halkalı ve Söğütlüçeşme Bilgi Evi'ni gezerek, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen yemekte bir araya geldi.
Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, İl Başkan Yardımcıları, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz katıldı. Konuk başkanlar, öncelikle Küçükçekmece belediye binası çevresinde süren dönüşüm çalışmalarını inceledi. Ardından Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi olma özelliğini taşıyan ve Halkalı Merkez Mahallesi'nde yükselen Küçükçekmece Arena inşaatını konuklarıyla birlikte gezen Başkan Yeniay, mega projenin özelliklerini yerinde anlattı. Yeniay, Arena'nın tamamlandığında toplam 32 bin kişilik amfi tiyatrosu, 250 kişilik konferans salonu ve 700 metrekarelik sahnesiyle tiyatro, konser, dans gösterileri ve benzeri etkinlikler için büyük avantaj sağlayacağını dile getirdi.

"DOĞA DOSTU KAMU BİNASI İNŞAATINDA İNCELEME"
İlçe belediye başkanları, Türkiye'nin ilk doğa dostu kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımı devam eden yeni Küçükçekmece belediye binasının inşaatında da incelemelerde bulundu. Bina inşaatının temmuz ayında tamamlanacağını dile getiren Yeniay, binanın doğal aydınlatma ve minimum karbondioksit salınımı yapan akıllı bir bina olacağını ifade etti. Konuklarına kitap ve kalem kutusu şekliyle önem taşıyan Halkalı Bilgi Evi'ni de gezdiren Başkan Aziz Yeniay, ardından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir akşam yemeği verdi. Yemek sonrası Başkan Yeniay, konuk başkanlara sinevizyon gösterisiyle birlikte Küçükçekmece'de yapılan yatırımları ve planlanan projeleri detaylarıyla anlattı. Projeleri yerinde ve detaylı olarak inceleyen ilçe belediye başkanları, Başkan Yeniay'a teşekkür edip başarılar diledi.
(ET-OK-Y)

18.01.2013 09:56:04 TSI

Editör: Wan Haber