Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Kıralan beldesi Belediye Başkanı Bayram Gümüş'ün, Dr. Soner Er'i darp ettiğini iddia ederek bu konuda belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Kıralan beldesi Belediye Başkanı Bayram Gümüş'ün, Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Soner Er'le tartıştıktan sonra kavga ettiği ve doktoru darp ettiği ileri sürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Sağlık çalışanlarına şiddetin devam ettiğini belirten Koçoğlu, şöyle konuştu: "Çivril ilçesi Kıralan Beldesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Soner Er, Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş tarafından aranarak ağır hakaretlerde bulunulmuştur. Olay daha sonra belediye başkanının Dr. Soner Er'e uyguladığı darp ile son bulmuştur. Hekim arkadaşımızın ellerinde, yüzünde ve boynunda çizik ve sıyrıklar mevcuttur."
Hiçbir sağlık çalışanının şiddet görmeyi hak etmediğini ifade eden Koçoğlu, şunları söyledi: "Kıralan Belediye Başkanı tarafından fiili saldırıya uğraması ve kendisinin hak etmediği halde ağır hakaretlere maruz kalması nedeniyle aile hekimimize yapılan saldırıyı protesto ediyor sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."
Olayın takipçisi olduklarını kaydeden Koçoğlu, "Olayın ardından beldeye giderek doktorumuzla görüştük. Sağlık Müdürlüğünün avukatları ile birlikte Dr. Soner Er'e destek vermek için beldede bulunduk. Savcılığa giderek belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Olayın peşini bırakmayacağız" dedi.
(EV-SK-HO-Y)

06.02.2013 12:15:27 TSI

Editör: Wan Haber