Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen programda, 90 yaşın üzerindeki yaşlılarla yaş pasta kesti.
Her yıl kandillerde düzenlenen özel programlara katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mevlid Kandili münasebetiyle yaşlıları kucakladı. Atatürk Orman Parkı'nda kandil nedeniyle düzenlenen programa katılan Başkan Yılmaz, 90 yaş ve üzerindeki yaşlıların kandilini kutladı. Selahattin Karagöz (96), Ali Güngör (102) ve Huriye Gören (99) ile buluşan Yılmaz, ilk olarak yaşlıların ellerini öpüp sohbet etti. Hayatlarında 100 yılı deviren yaşlılara gül veren Yılmaz, kendisine kucaklayarak öpen 102 yaşındaki Ali Güngör'e teşekkür etti.
Anadolu insanının sıcaklığından bahseden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Gördüğünüz gibi asırlık insanlarla bir aradayız. Onların gözleri bugüne kadar çok şeyler gördü. Ömürlerinde 100 yılı geride bırakıyorlar. Bu herkese nasip olmaz. Sağlıklı beslenerek bizden dinç görünmeyi başarıyorlar. Kendilerinin kandilini kutluyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin" dedi.
Genç nesillerin kendileri kadar sağlıklı olmadığını söyleyen 96 yaşındaki Selahattin Karagöz ise, "Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri bu mübarek günde bir araya getirdi. Bizimle ilgileniyor. Bugüne kadar çalışarak, tereyağı, süt, kaymak, peynir ve yoğurt gibi köy ürünleri yiyerek ayakta kaldık. Şimdi ki gençler hastanelerden çıkamıyorlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve yaşlılar, üzerine 'iyi ki varsınız' yazılı yaş pastayı kestiler.

23.01.2013 16:53:26 TSI

Editör: Wan Haber