Dünya liderleri arasında en renkli isim olan Viladimir Putin'e Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç rakip oldu. Judocu Başkan Dalgıç judo takımını ziyareti esnasında, judo hocasını tek hareketle yere yığdı.
Sporu daha geniş tabana yaymak için uğraş veren Tekirdağ Belediye Başkanı Dr Adem Dalgıç en son Manisa'da yapılan Judo Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Birincisi 63 kiloda Emine Tokdemir, Türkiye ikincisi 90'da Ahmetcan Çekiç ve Türkiye üçüncüsü 50 kiloda Emre Çelik'i tebrik etmek ve genç sporculara moral vermek için idman sahasına katıldı.
PUTİN'E TAŞ ÇIKARTTI
Judo Milli Takımlar koordinatörü olan Deniz Şilli yönetimindeki genç sporcular daha öncede Bulgaristan'da yapılan uluslar arası müsabakalarda toplamda 4 altın, 3 gümüş ve 7 de bronz madalya ile rekor kırmışlardı. Belediye Başkanı Adem Dalgıç ise sporcuların antrenmanında özel birkaç taktik dersi alarak müsabaka yapması ise akıllara Rusya Lideri Putin'in judoya olan ilgisini akıllara getirdi. Dalgıç, "Asıl mesleğim doktorluk ama başta judo olmak üzere tüm spor branşlarının Tekirdağ'da ilerlemesi için her fedakarlığı yapmaya hazırım. Tekirdağ judo sporunun da merkezi olabilir. Spora olan desteğimiz belediye olarak daha da artacaktır." dedi.
Gençlerin spora olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydeden Dalgıç, "Tekirdağ Belediyespor takımlarından 2013'te Avrupa ve Dünya şampiyonalarından mutlaka madalya bekliyorum" diye konuştu.
Judo koordinatörü Deniz Şilli ise Haziran'da Estonya'da ümitler Avrupa şampiyonası, Ağustos ayında Hollanda'da Gençlik Oyunları Şampiyonası son olarak da Amerika'da ümitler Dünya Şampiyonası'na katılıp madalyalar kazanmak için çalışmalarımızı aksatmadan devam ettiklerini belirtti.

07.01.2013 19:07:46 TSI

Editör: Wan Haber