Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yeni hizmet binasına taşınan İtfaiye Müdürlüğü'nü gezerek incelemelerde bulundu.
Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin alt katında yeni hizmet binasında faaliyetlerine devam eden İtfaiye Müdürlüğü'nü gezen Belediye Başkanı Polat, İtfaiye Müdürü Haluk Akkoyunlu'dan bilgi aldı. İtfaiye Müdürlüğü'nün fiziki, araç ve gereç durumları hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Polat, araçları tek tek inceleyerek, araçların olası bir yangına karşı tam kapasiteli olarak hazır olmasını istedi. Araç parkurunun her an hazır durumda olduğunu dile getiren İtfaiye Müdürü Akkoyunlu, yangın ihbarı karşında itfaiye personelinin en kısa sürede tam takım olarak araçlara nasıl bindiği ve olay yerine nasıl hareket edildiği konusunda Belediye Başkanı Polat'a bilgi verdi.
İNŞALLAH HİÇ YANGIN OLMAZ, AMA BİZ HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLALIM
İtfaiye Müdürlüğü'nün bütün kullanım alanlarını gezen Belediye Başkanı Polat, daha sonra itfaiye personeli ile bir araya gelerek onlara önemli tavsiyelerde bulundu. İtfaiye Müdürlüğü'nün hizmet mekânının değişiminde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, binanın Bayburt Belediyesi'ne yakışır şekilde çok güzel bir hizmet mekânı olduğunu dile getirerek, "İnşallah araçlarımızı hiç kullanmayız; inşallah hiç yangın olmaz. Yine de biz hazırlıklı olalım. Bu hayatta bizim elimizde olmayan yangınlar oluyor. Yazın da oluyor, kışında oluyor. Hiç beklemediğimiz zamanlarda yangınlarla karşılaşıyoruz. Olmamasını temenni ediyoruz ama olduğu zamanda biz hazırız diyebilmemiz lazım. Çünkü itfaiye personeli olarak çok kritik bir görev yapıyorsunuz. 5 dakika bir yere geç gitmenin bedelini bazen bir aile öder, bazen bir toplum öder, bazen bir devlet öder"dedi.
SİZ ELİNİZDEN GELENİ YAPMALISINIZ Kİ VİCDANEN RAHAT OLASINIZ
Yangın ihbarı alır almaz en kısa zamanda ve en kısa yoldan gidip kimsenin canına ve malına zarar gelmeden yangına müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Polat, "Bazen öyle olur ki 1 ay hiç çalışmazsınız, hiç yangın ihbarı gelmez. İşte o zaman zannedersiniz ki Bayburt'ta yangın bitti. Oysa hiçbir yerde yangın bitmez. Onun için siz de her an yangın olacakmış gibi hazır olmanız gerekiyor. Hazır olduğunuzda ve olası bir yangında elinizden geleni yaptığınızda da vicdanen rahat olabilirsiniz. Bu yangınlarda can ve mal kaybı olabilir. Ama siz elinizden gelen gayreti göstereceksiniz ki geriye döndüğünüzde vicdanen rahat olmalısınız. Eğer sizin bir ihmaliniz, bir kusurunuz ve bir hatanızdan dolayı birisinin canı giderse, birisinin malı telef olduysa, birisinin ömür boyu elde ettiği bir evi harap olduysa bunun hesabını hiç kimse veremez"diye konuştu.
HER ZAMAN ÇALIŞANIN HAKKINI SAVUNDUM
İtfaiye personelinin her zaman işine sımsıkı sarılmasını isteyen Belediye Başkanı Polat, "Siz yeter ki işinize sımsıkı sarılın. Biz de kurum olarak imkânlarımız ölçüsünde bugüne kadar kimsenin mesaisini bekletmedik. Kimsenin ikramiyesini bekletmedik. Hatta biliyorsunuz ki ben göreve başladığımda mesai alacaklarınız vardı, ikramiye alacaklarınız vardı. Ama şu anda hiçbir personelin Bayburt Belediyesi'nin kasasında 5 kuruş alacağı yoktur. Bundan sonra da inşallah olmayacaktır. Ben bu kurumun başına bir sendikacı olarak geldim. Bu göreve gelmeden önce insan hak ve hürriyetlerini savundum. Çalışanın hakkını savundum. Eşit hak ve eşit ücreti savundum. Sosyal ve ekonomik hakları savundum. Bu göreve başlayınca da vicdanen rahat olmak adına benden talep etmeniz muhtemel olan şeyleri, siz istemeden vermeye gayret ettim"şeklinde konuştu.
TAM KAPASİTELİ 2 YENİ İTFAİYE ARACI DAHA GELİYOR
Belediye Başkanı Polat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kurumumuz size verebileceği bütün imkânları sunacaktır. Şu anda olduğu gibi yeni itfaiye hizmet binamız pırıl pırıl olmuş. Bütün odalarımız çok kullanışlı olmuş. Bu soğuk kış günlerinde araçlarımız acaba donmuş mu donmamış mı diye bir derdimiz yoktur. Şu anda araçlarımız bile kaloriferli bir yerde duruyor. İnşallah iki yeni araç daha temin edeceğiz. Çünkü artık Bayburt değişiyor. Bayburt büyüyor; hem dikeyine büyüyor hem de yatayına büyüyor. Daha önce 9 katlı binalarımız yokken şimdi 9 katlı binalarımız yükselmeye başladı. 11, 12 katlı binalarda olabilir. Bizim de bu gelişmelere hazırlıklı olma sorumluluğumuz var. Ben yine bu hizmet binamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte başarılarınızı devamını diliyorum.
KURUMSAL BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMALIYIZ
Hepimiz bir belediye çalışanıyız. Ben siyasi bir süreçle seçilerek buraya geldim ama görevimin başından bugüne kadar hiç siyasi olarak hareket etmedim. Milli Eğitim'de toplam kalite yönetimi diye bir şey var. Kurumsal birlik, kurumsal bütünlük, kurumsal aidiyet duygusu ne kadar gelişirse bu kurum o kadar yükseklere çıkar. Bizim başkalarından bir farkımız var; yaptığımız hizmette bize geliyor, yapamadığımız hizmette bizden gidiyor. Kendi geleceğimize, kendi çocuklarımıza, kendi topraklarımıza hizmet ediyoruz. Sizler itfaiye personeli olarak kendi görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirebilirsiniz. Ama bütün belediye personelinin Bayburt Belediyesi'nin ortaya koyduğu hizmetleri bilme sorumluluğu vardır. Sadece kendi işimizin bilinciyle hareket edersek kurumsal birlikteliği sağlayamayız.
BU KURUM HEPİMİZİN
Belediyemiz İmarette ne yaptı? Yeni Şehir Parkı'nda ne yaptı? Su ile ilgi ne yaptı? Kaleardı'ndaki şantiyedeki değişimler nelerdir? Kurum içerisindeki değişiklikler nelerdir? Belediye dışarıdan Bayburt'a neler kazandırdı? Kardeş belediyelerimiz şehrimize neler yaptı? Orman Genel Müdürlüğü'nden Bayburt Belediyesi neler aldı? Doğalgazda Bayburt Belediyesi'nin rolü nedir? İşte bunları bütün belediye personelinin bilmesi gerekiyor. Çünkü hepimiz aynı kasadan ekmek yiyoruz. Farklı düşüncede farklı görüşlerde olabiliriz ama kurumsal bütünlük adına birlikte adım atmalıyız. Bu kurum hepimizindir."
AZ YANGINLI ÇOK AĞAÇ SULAMALI BİR YIL TEMENNİ EDİYORUM
Belediye Başkanı Polat, az yangınlı çok ağaç sulamalı bir yıl temenni ederek, "İnşallah hiç yangın olayı olmaz. Hep ağaç sularız. Çevre yeşillendirme işleri yaparız."ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Bütün itfaiye personeline başarılı çalışmalar dileyerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
(YY-AT-Y)

26.01.2013 14:17:55 TSI

Editör: Wan Haber