3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ülke nüfusunda azımsanmayacak oranda engelli olduğunu belirterek, "Engelli insanımızı ihmal etmememiz onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok." dedi.
Engellilerin toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların, herkesin ilgi ve desteğiyle hız kazanacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Hem sosyal belediyecilik anlayışının hem de vicdani sorumlulukların en büyük gereklerinden biri de engelli vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasıdır. Bu konuda, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Bizler duyarlı vatandaşlar olarak, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilere her zaman hoş görü ve sevgi ile yaklaşmalıyız. Engelli olmak bir kusur olarak görülmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlayarak onları katılımcı ve üretken insanlar haline getirmemiz bizler için bir insanlık görevidir. Onlara toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarını hissettirerek, sorunlarına çözüm üretmeliyiz." diye konuştu.
Şehircilik çalışmaları kapsamında engellileri de gözettiklerini dile getiren Akdoğan, "Belediye olarak engellilerimize yönelik çalışmalara daha fazla ivme kazandırarak, engelli vatandaşlarımızı toplumda daha aktif bir konuma getirmek için çaba sarf ediyoruz. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Belediye olarak engellilerimize yönelik düzenlenen gezi programlarına ve sportif faaliyetlerine katkı sağlıyoruz. Engellilerimizin sıkıntılarına çözüm noktasında gücümüzün yettiğince caba harcıyoruz. Hayatlarını kolaylaştırma acısından şehir içi taşımacılığında engellilerimizin de yararlanabileceği özelliklere sahip araç getirilmesini sağladık. Diğer yandan Yaya kaldırımlarını engellilerimizi düşünerek revize ediyoruz. Niğde Sakatlar Derneği Başkanlığının bir dernek binasına kavuşmasını sağladık. Niğde Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını Niğde Belediye spor kulübü bünyesine kattık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen bütün faaliyet ve kampanyaların destekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Niğde'mizde ve ülkemizde bulunan tüm engelli vatandaşlarımıza saygılarımı sunar, her zaman yanlarında olduğumuzu Engelliler Günü nedeniyle bir kez daha belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.
(YE-SK)

01.12.2012 16:47:05 TSI

Editör: Wan Haber