Muğla'ya bağlı Beldibi Belde Belediyesi, belde içindeki yollarda alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıl yoğun alt yapı çalışmaları kapsamında; Belde içi yollarına 50 bin metrekare parke döşeyerek yaklaşık 6 kilometrelik mesafeli çeşitli caddelerde yol çalışması yapan Beldibi Belediyesi, bu yıl da 60 bin metrekare parke döşeyerek yaklaşık 10 kilometre belde içi yolunu parke ile kaplamayı planlıyor.
10 Ocak 2013 tarihi itibariyle, 2013 sezonu parke çalışmalarını başlatan Beldibi Belediyesi, geçtiğimiz yıl malzemelerini ihale ile tedarik ederek işçilik konusunu Belediye bünyesinde oluşturulan parke ekibi ile yapmıştı. Bu yılda Beldibi Belediyesinde aynı ekibin parke çalışmalarına devam edeceğini ancak bazı yolların anahtar teslimi ihale yöntemi ile kilitli parke kaplanacağı açıklandı.
Alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, "Geçen yıl parke ekibimiz çok yoğun bir çalışma yaparak, planladığımıza çok yakın olarak parke projesini yürüttü. Dört etap halinde planladığımız parke projesinin ikincisini iki aya kadar bitirip, hızlı bir şekilde 3. ve 4. etaplara yönelmek istiyoruz. Ayrıca geçen yıl yapılan 3 km civarındaki yağmur suyu kanalına bu yılda 1 km ilave yağmur suyu kanalı yaparak, Beldibi'nin yağmur suyu uzaklaştırma konusunu büyük ölçüde tamamlamayı planlıyoruz. Beldibi Belediyesinin parasal imkânlarını ve Beldibi Belediyesinin kısıtlanan zamanını en verimli şekilde kullanarak, Beldibi Beldesini 2014 yılı Mahalli İdare seçimlerine en yüksek seviyede ulaştırmak istiyoruz. Gayemiz 2014 yılına en az sorunla varmaktır. Bunu da çok gayretli ve çok özverili çalışma arkadaşlarımla başaracağımı umuyorum. Biz Belediyemiz sanki hiç kapanmayacakmış gibi, planladığımız yol çalışmalarına devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi.
(BT-MB-İK)

15.01.2013 11:26:20 TSI

Editör: Wan Haber