Uluslararası Öğrenci Değişim Programı (AFS) çerçevesinde Adana'ya gelen Belçikalı Gönüllü Anneler, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık'ı ziyaret etti.
AFS programı çerçevesinde bulundukları ülkelere gelen yabancı öğrencileri evlerine alarak gönüllü annelik yapan kadınlardan oluşan 5 Belçikalı kadın ile AFS Bölge Koordinatörü Müge Gülmen ve EVA Bölge Sorumlusu Funda Özkan, Barışık'tan, esnaf teşkilatı hakkında bilgi aldı.
Kocavezir Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki makamında Belçikalı Els Wouters, Mieke Juveyns, Geert Goffin, Anita Boosten ve Claire Lemmens ile AFS Bölge Koordinatörü Müge Gülmen ve EVA Bölge Sorumlusu Funda Özkan'ı kabul eden Başkan Kazım Barışık, 14 Şubat dolayısıyla konuklarının Sevgililer Gününü kutladı.
Barışık, AFS programı kapsamında kendilerinin ülkelerine gelen öğrencilere evlerinin kapılarını açarak onları kendi çocuklarıymış gibi kabul ederek gönüllü annelik yapmalarının annelik duygularının en güzel örneklerinden birisi olduğunu ifade etti.
Gönüllü Annelere, eşinin de aralarında bulunması nedeniyle hem rehberlik, hem de tercümanlık da yapan Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, misafirlere Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdiklerini söyledi.
(ADN-Y)

14.02.2013 15:59:13 TSI

Editör: Wan Haber