Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Belçika uyruklu 60 yaşındaki emekli emiyet müdürü, "İhtida" belgesini alarak müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Georges Jodts'a Emre adı verildi.
Alınan bilgiye göre, 25 yıldır yaz tatillerini Alanya'da geçiren, 7 yıl önce ise eşi ve 2 çocuğu ile Alanya'ya yerleşen Belçika uyruklu emekli Mmniyet müdürü 60 yaşındaki Georges Jodts, arkadaşı Reyhan Şifa'ya müslüman olmak istediğini söyledi. Arkadaşı ile birlikte Alanya Müftülüğü'ne giden Jodts, burada Alanya Müftüsü Mustafa Topal ile birlikte Kelime-İ Şahadet getirerek müslüman oldu. Georges Jodts bu gün ise arkadaşı Reyhan Şifa ile birlikte Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ı makamında ziyaret ederek "İhtida" belgesini aldı.
Georges Jodts yaptığı açıklamada, "Yaptığım inceleme ve araştırmalar sonucu ve Alanya'da müslüman bir halkın arasında yaşamam nedeniyle müslüman olmaya karar verdim. Müslüman oldum ve mutluyum" dedi.
Alanya Müftüsü Mustafa Topal ise, "Georges, arkadaşımız dün buraya geldi ve Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu. Zaten kendisi 25 yıldır Alanya'yı tanıyor ve 7 yıldır ise İlçemizde yaşıyormuş. Bizden müslüman olduğuna dair bir belge talep etti, bizde bu gün kendisine İhtida belgesini taktim ettik" dedi. Bir çok yabancının müslüman olmak için kendilerine başvuruda bulunduğunu belirten Müftü Topal, son zamanlarda birçok yabancının da müslüman olmak için müftülüğe başvurduklarını söyledi.
(RY-YHY-Y)

20.02.2013 18:43:01 TSI

Editör: Wan Haber