Marmaris adına ilk kez Belçika'nın başkenti Brüksel'deki bu fuara katılan Marmaris Turizm Birliği, turizmcilere müjdeli haberler verdi.
Geçtiğimiz yıl turizmcilerin isteği doğrultusunda bu yılki fuar takvimine alınan Holiday Fair Turizm Fuarı'ndan gelen ilk haber, Belçikalıların Marmaris'e yoğun bir ilgisinin olduğu yönündeydi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de 31 Ocak 4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek fuarı değerlendiren MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, "Belçika'da Marmaris'e halkın gerçekten büyük ilgisi var bu bizi şaşırtan bir gelişme oldu. Marmaris'i çok iyi biliyorlar, yıllardır Marmaris'e geldiğini söyleyenler var. Özellikle orta yaş grubundakiler Marmaris'e büyük bir sevgi ve istekle geldiklerini ve beklentilerinin fazlasıyla karşılandığını söylüyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Tabiki Belçika pazarına baktığımızda Güney Ege için her yıl artan bir ivme görüyoruz. Her ne kadar Avrupa'yı saran ekonomik krizden etkilense de Belçika tatil isteğinden vazgeçmiyor. Soğuk ülkenin insanları olarak Mayıs ayından itibaren sıcak buldukları Güney Ege'ye akın akın geliyorlar. Otellerimiz ve acentelerimizin biraz daha fazla çaba gösterirse Marmaris, Belçikalılar için Türkiye'deki en önemli tatil destinasyonu olacak. Şu an ki tabloya baktığımızda Türkiye'de Marmaris'in yanı sıra Bodrum, Kuşadası ve Alanya bu pazardan büyük pay alıyor. Edindiğimiz bilgiye göre de 2012 yılında 600 bin Belçikalı Türkiye'yi ziyaret etmiş. Marmaris Bölgesi'ne bu sayının yaklaşık 35-40 bininin geldiğini söyleyebiliriz ama bunun 2 katına çıkmaması için de bir neden yok. Kaldı ki burada çalışan tur operatörleri uçak sayısını her yıl düzenli olarak arttırdıklarını söylüyorlar" dedi.
Belçika turistlerin tatil tercihleri hakkında bilgiler veren Kirt, "Hollanda ile etkileşim halinde olan bir pazar. Dolayısıyla Hollanda'da son iki yılda görülen son dakika satışları buraya da yansımış durumda. Talebin çok olduğunu görüyoruz ama otelciler tarafından bakıldığında henüz satış gerçekleşmemiş ama beklenti de büyük. Marmaris'ten bu fuara katılan bu otelciler de bizi ayrıca mutlu etti. Bu fuarda sadece büyük oteller değil küçük otelleri de mutlu edecek sonuçlar elde edilebilir, biz önümüzdeki yıllarda bu fuara küçük otellerin de katılması yönünde duyurularımızı yapacağız. Marmaris için sadece deniz kum güneş turizmine Belçikalıların geldiğini söyleyemeyiz. Belçikalılar Marmaris'in doğasını da çok yakından biliyorlar. Özellikle kamp alanlarını soruyorlar. Bisiklet turuna meraklılar. Bu bizim için son derece sevindirici bir tablo çünkü biz sadece yaz ayları için değil sonbahar ve ilkbahar aylarını da doldurmak istiyoruz. Orta yaş grubunun tercih ettiği ay Mayıs veya EylülEkim ayları. Biz şimdi Kasım ayını da eklemek istiyoruz" diye konuştu.
(BG-SK-İK)

04.02.2013 15:25:59 TSI

Editör: Wan Haber