TKDK'nin bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, girişicilerin kendilerine sunabilecekleri artık bir mazeretleri kalmadığını söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TDKDK) Bilgilendirme Toplantısı Kastamonu Üniversitesi yemekhanesinde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ile birlikte ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında Vali Erdoğan Bektaş, artık topun kendilerinde olduğuna dikkat çekerek, "Nihayet devletimiz ve devletimizin imkanları gerçek yatırımcıyla gerçek girişimcilerle buluşuyor. Çok çeşitli programlarla girişimci ve yatırımcı destekleniyor. Mazeretlerimiz tükendi. Ben şehrimizin bu konulara dikkatini vereceğini düşünüyorum" dedi.
"GİRİŞİCİNİN EMRİNDEYİZ"
Kendilerinin, girişimcilerin her platformda karşılaştığı engelleri bertaraf etmek için emrinde olduğuna işaret eden Vali Bektaş, şunları kaydetti: "Elimizden geldiği kadar vatandaşları bu imkanları kullanması için yardımcı olacağız. Bu konuda mazeretimiz yok, sizlerinde mazeretiniz olmasın. Kim ne yapacaksa buyursun çok uygun imkanlarla kredi değil hibe olarak imkanlardan yararlansın"
"ZORLUKLAR KARŞISINDA BİRLİK OLMALIYIZ"
TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek ise, "IPARD kapsamında 2007-2013 yılları itibariyle bütçelen fon yaklaşık olarak 11 milyar avrodur. Bu tutar adaylık süresi devam eden toplam 8 ülkenin bütçesidir. Bu kaynağın yaklaşık olarak 4 milyar avrosu Türkiye için ayrılmıştır. Zorluklar karşısında el ele vererek çalışmalarımızın tamamını ve destekleri Kastamonu'ya kazandırmalıyız" diye konuştu.
Ardından Gökçek, davetlilere desteklemeler hakkında bilgi verdi.
(Vİ-SD-Y)

11.01.2013 17:46:04 TSI

Editör: Wan Haber