Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen nezdinde, Cumhurbaşkanı Ortadoğu Danışmanı Ferşat Hürmüzlü, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ve Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan'ında katılımı ile Kuveyt ve Dubaili işadamları ile toplantı gerçekleştirdi.
Daha önce Akyazı'ya yapılacak olan 200 Milyon dolarlık yatırım için inceleme ve araştırma yapan yatırımcı heyet bu sefer de proje yatırımların daha ayrıntılı görüşmesini gerçekleştirmiş oldular. Toplantıda Akyazı'ya yapılacak olan bu büyük yatırım için gerekli prosedür ve çalışmalar ile ilgili görüş alış-verişinde bulunarak, en kısa zamanda projelendirme işlemlerinin ardından bölgede yapılacak olan yatırımların başlaması taahhüdünde bulundular.
Yatırımın hizmet sektörü ile ilgili bölgeye, Türkiye'ye hatta dış turizme yönelik olduğu vurgulanarak, değişik ve ilginç bir takım projelerden meydana geleceği vurgulandı. Akyazı'nın Doğa ve Mevsimsel yapısı dikkate alınarak hazırlanacak avam proje üzerinde de görüşmeler yapılarak bir karara varılacak ve en kısa sürede yatırımcı firma gösterilecek alanda hizmet sektörünün örnek bir yapısını gerçekleştirecek.
Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam; "Akyazı ilçemiz yeşili, doğası ve insanı ile çok sıcak bir ilçemiz böyle bir projenin gerçekleşmesi bizleri heyecanlandırmaktadır" dedi.
Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen toplantıda Sakarya'nın ve özellikle Akyazı'nın Doğal yapısı ile Hizmet sektörüne çok uygun bir yer olduğunu dile getirerek; "Dağları, yaylaları, ovaları ve akarsuları ile Akyazı'mız bölgenin en güzel ilçelerinden, Turizme katkı sağlayacak her projenin uygulanabileceği bakir alanlara sahip, yatırımcıların bu bölgeyi nazari dikkatlerine almalılar" dedi.
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise; "Daha önce Akyazı'da yatırımcılara yatırım yapılacak alanları dolaştırdık ve çok memnun kaldılar. Bu toplantı ile birlikte bölgenin yıldız ilçesi konumunda olan Akyazı'mız için hayırlı bir proje gerçekleşeceğine inanıyorum. Biz Belediye olarak bu projenin devamiyeti ve gerçekleşmesi adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapacağız. İlgili yatırımcı firma ile görüşmelerimiz devam edecek desteğimiz sürecek, bu proje ile sadece ilçemiz değil, Sakarya ve Ülkemiz kazanacaktır" dedi.
Yatırımcı firma Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Abu Alhaj; "Proje şekillenmeye başladı biz Akyazı'yı çok sevdik. Yatırırım için öncelikle iyi bir araştırma yapıyoruz sonrasında yatırım kararı alıyoruz. Akyazı doğası ve mevsimsel değişkenliği havası ile bizi heyecanlandırdı. Tüm verileri topladık şimdi ise yatırım kararı için düğmeye bastık, Akyazı'ya yapacağımız yatırım ve proje hizmet sektörü ile ilgili güzel bir proje olacak" dedi.
(AY-RKO)

18.12.2012 12:29:51 TSI

Editör: Wan Haber