Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaya, “2014 yılını halkımızın ve ülkenin geleceğinin belirleneceği önemli bir yıl olarak görüyoruz. Bu şiarla halkımızın 2014 yılında da onurlu direnişini devam edeceğine, bu sürecin onurlu bir barışla taçlandıracaklarına inanıyoruz. Halkımızın ve dünya halklarının yeni yılını kutluyor, savaşsız, sömürüsüz, gözyaşı ve ölümlerin olmadığı bir yıl diliyorum”  dedi. 

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaya, mesajında şunları belirtti: “2013 yılında Kürt sorunun çözümü konusunda çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Halkımızın 30 yıldır sürdürdüğü demokrasi ve barış mücadelesi 2013 yılında Sayın Abdullah Öcalan’ın tek taraflı bile olsa ortaya koyduğu mücadele ile şekillendi. Onurlu bir barış için cezaevlerinde başlatılan ölüm oruçlarının ardından, Sayın Abdullah Öcalan ile yapılan müzakereler ardından HPG gerillalarının geri çekilmesi, bölgemiz ve ülkemiz açısından bugüne kadar yaşanmış en önemli gelişmeler oldu. 2013 yılında yaşanan bu gelişmeler insan yaşamına ve özgürlük mücadelesine büyük bir anlam katmıştır. 2012 yaşadığımız ağır kayıpların ve çatışma ortamının 2013 yılında yaşanmaması insanlık tarihi açısından kayda değer bir gelişmedir. Ancak, özellikle devletin yaşanan bu sürece ilişkin olumlu ve çözümleyici politikalar geliştirememesi halkımızda bir tedirginliğe de neden olmuştur. Kürt sorunun demokratik çözümü için Sayın Öcalan’la görüşmelerin artık derinlikli bir müzakereye dönüştürülmesi gerekmektedir. 2014 yılında bu sürecin halkımızın 30 yıldan fazladır ortaya koyduğu onurlu yürüyüşün meyvelerini alacağı bir yıl olacağına inancımız tamdır. Devletin de 2014 yılında üzerine düşen görevleri yerine getirmesi, ülkenin artık gözyaşı ve kan’dan arınacağı bir süreci başlatmasını diliyoruz. 2014 yılını halkımızın ve ülkenin geleceğinin belirleneceği önemli bir yıl olarak görüyoruz. Bu şiarla halkımızın 2014 yılında da onurlu direnişini devam edeceğine, bu sürecin onurlu bir barışla sonuçlandıracaklarına inanıyoruz” 

Van’da yapılan hizmetlerin 5’inci yılına gireceklerini aktaran Kaya, 5 yıl içerisinde Van Belediyesi’nin kentin geleceği açısından önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Eksikliklerin ve yetersizliklerin olabileceğini söyleyen Kaya, “Biz ne kadar çalışma yaparsak yapalım, kentimizin sorunlarının tam anlamıyla bittiğini söyleyemeyiz ancak bitirme aşamasına getirdiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. 5 yıldır yürüttüğümüz altyapı, üstyapı, sosyal donatı ve kültürel çalışmalarımızla kentimizi önemli bir noktaya getirmeye çalıştık. 5 yıl önce halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için tüm arkadaşlarımızla önemli emekler ortaya koyduk. Van Belediyesi’nin tarihine bir not düşebildiysek ne mutlu halkımıza. 2014 yılında altyapısı tamamlayarak, kenti önemli bir alana taşıyacak projeleri halkımızın hizmetine sunacağımız bir yıl olacaktır. Özellikle 5 yıl boyunca bize destek sunan, destekleyen ve emekleri ile bu yürüyüşümüze anlam katan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaya, son olarak 2014 yılının ezilen tüm dünya halklarına barış ve özgürlük getirmesini dileyerek, “Halkımızın ve dünya halklarının yeni yılını kutluyor, 2014 yılının halkımıza zaferi getirecek bir yıl olmasını diliyorum” dedi. 

Editör: Wan Haber