Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kocaeli'nin Çayırova ilçesine yapılan Deva Camii'nin ibadete açılışına katıldı.
Deva Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Ayvacı tarafından Çayırova'da yaptırılan caminin ibadete açılışına Bozdağ'ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Caminin mimarlığını Nermin Öztürk'ün üstlendiği belirtildi. Açılış öncesi camiyi gezen Bekir Bozdağ, Cuma namazını da burada kıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Bozdağ, camilerin dinimizin, imanımızın ve istiklalimizin sembolü olduğunu belirterek, "O yüzden milletimiz her zaman imanına, dinine, istiklaline sahip çıkma bilinci içerisinde camilere sahip çıkmışlardır. Nereye giderlerse oraya medeniyet inşa ederken bu işin başını camiyle açmışlar ve etrafında medeniyetlerin şekillenmesine çaba göstermişlerdir" dedi.
Camilerin kıyamete kadar imar ve inşa edilmeye devam edileceğini söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camiler Allah'a inananlar tarafından imar edildiler, inşa edildiler, kıyamete kadar da aynı anlayış içerisinde imar ve inşa edilmeye devam edecektir. Bu vesileyle böylesi muhteşem bir eseri Kocaeli'mize kazandıran Deva Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Ayvacı'ya gönülden teşekkür ediyorum."
Öte yandan ülkedeki camilerin tamamının hayırseverler tarafından yapıldığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki camilerin tamamı hayırsever insanlar tarafından yapılmıştır. Camilerin bütçeden yapıldığı zannedilerek zaman zaman Diyanetin bütçeleri eleştiri alır. Halbuki Türkiye'de yapılmış camilerin tamamı bütçe dışı kaynaklardan, Allah rızası için gönül bütçelerinden, insanlarımızın ayırdığı paralarla yapılmaktadır. Bizim camilerimizin bütçesi milletimizdir. İnşallah sizin yardımlarınızla camilerimiz varlıklarını sürdürmeye ve minarelerinden ezan sesi ile her tarafa Allah'ın büyüklüğünü haykırmaya devam edecektir."
Bozdağ, açılış ve cuma namazının ardından Atatürk Havaalanı'na gitti. İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kendi kullandığı otomobille Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu yemeğe götürdü.
(UU-HO-Y)

04.01.2013 15:23:40 TSI

Editör: Wan Haber