Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2 gün süren TBMM Gurubu 26'ncı dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme ve Parti Meclisi Toplantısı için bulunduğu Antalya'da, kuzeni Burhan Karabulut'un cenaze törenine katıldıktan sonra, Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Yeniköy Stadı'nda kurulan er meydanında cazgırlar ve davulcular tarafından karşılandı, ancak isminin anons edilmesi sırasında stattaki bir gruptan 'yuh' sesleri yükseldi. Kılıçdaroğlu, pehlivanları ve stadyumu dolduran güreş severleri selamladıktan sonra, er meydanından ayrıldı.

BAYKAL'LA BİRLİKTE

Kılıçdaroğlu, daha sonra Konyaaltı Belediyesi'nce gerçekleştirilen 33 projenin toplu açılış törenine katıldı. Konyaaltı Belediyesi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu partili gençler meşalelerle birlikte 'Sanmasınlar Seni Yalnız Diktaya Karşı Yanındayız' yazılı pankartla karşıladı. CHP Lideri'ni tören alanında partisinin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da karşıladı, ikili, törende de yan yana oturdu.

Açılışta Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen, CHP'den Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildikten sonra AK Parti'ye katılan Önder Önen yer aldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in konuşmasını dinledikten sonra törenden ayrılan Önen, CHP'nin gençlik kolları üyelerince yuhalandı. 

'KORKUYU SARAYA HEPSEDECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, 'Sarayın korkusu Kılıçdaroğlu' sloganı eşliğinde kürsüye çıkarken, "Saray daha çok korkacak. Türkiye'de korkuyu saraya hapsedeceğiz. Herkes bu ülkede, sokaklarında, caddelerinde özgürce gezecek. Bunu sağlayacağız. Bunu sağlamak için bedelse bedel ödeyeceğiz" diye karşılık verdi.

Partisinin insana sadece insan olduğu için değer veren bir anlayışa sahip olduğunu, bunu da yerel yönetimlerde en iyi şekilde hayata geçirdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimler aslında bizim işimiz" dedi. İstanbul'da, İzmir'de, Eskişehir'de, sosyal demokrat belediye yönetimlerinin yer aldığı yerlerde rant amacıyla yapılmış yüksek binaların değil, halkın rahat nefes aldığı parkların dikkat çekeceğini belirten CHP Lideri, bütün belediye başkanlarıyla gurur duyduğunu dile getirdi. 

YEREL YÖNETİMLERDE SÖZLER TUTULDU

Seçimler öncesinde asgari ücreti 1500 lira yapma sözü verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İktidara gelemedik ama yerel yönetimlerde bütün belediyelerimizde asgari ücret en az 1500 lira yaptık. Aile sigortasını uyguluyoruz. Pek çok belediye yoksul ailelerde kadının hesabına belli bir para yatırıyor. Bu uygulamayı inşallah bütün Türkiye genelinde bütün belediyelerimizde hayata geçireceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu, yakın bir zamanda Çankaya Belediyesi'nin, çöpten atık kağıt toplayıcılarını sosyal güvenlik şemsiyesi altına alacağı bir projeyi de hayata geçireceğini belirtti. 

'İNSANLIK TARİHİNİ İNSAN OLANLAR BİLİR'

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum" sözlerine de gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Birileri diyor ya 'Tarih 1919'la mı başlıyor?' Sen bilmezsin tarih insanlık tarihiyle başlar. İnsanlık tarihini de ancak insan olanlar bilir. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temel taşlarından birisidir. O nedenle 19 Mayıs'ı Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak onur ve gururla kutlarız. Cumhuriyet, insanı birilerinin kulu olmaktan çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür yurttaşı yaptı. 'Kimse kimsenin kulu kölesi olmayacak' dedi. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Fazilettir. Türkiye Cumhuriyeti değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek, demokratik, laik sosyal, hukuk devletidir. Bunun da en büyük güvencesi CHP'dir."

'GOOGLE PROJELERLE GELMEDİK'

Açılışta Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkanlıkta 18 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Ama bugünlere çalmadan çaldırmadan, hiçbir kurum ve kuruluşla kavga etmeden bugünlere geldik. Google projelerle gelmedik, yapabileceklerimizi söyleyerek geldik" diye konuştu. Konyaaltı'nda 20 binin üzerinde Rus vatandaşının yaşadığını, hayata geçirdikleri projelerle Konyaaltı'nda hiçbir kesimi dışlamadıklarını kaydeden Böcek, "Konyaaltı'nda Kürdü, Türkü, Alevisiyle bir aradayız. Cami de cemevi de yaptık, kilise talebi olursa onu da yapacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki Deniz Baykal ve protokolun diğer üyeleriyle birlikte 33 projenin toplu açılış kurdelesini kesti.

Editör: Wan Haber