Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün grup toplantısında çok önemli bir açıklama yaptı, bedelli askerlik müjdesi verdi. Sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getirildiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerde askerlik yapmamış kişilerden de sözleşmeli er ve erbaş alınabilecek. Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın da getirdiği kolaylıkla biz bedelli askerlikle ilgili bir adım atmaya kararverdik. YAŞ yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan Vatandaşlarımın,askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor.Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi.
 
PARA SAVUNMA SANAYİİ FONUNA
 
Davutoğlu şöyle devam etti: Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmişolacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına gebilmek için savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSKnın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." 

Bedelli askerliği çıkması sosyal medyayı da ikiye böldü. Kimi bedelli askerliği destekliyor, kimi hararetle karşı çıkıyor. İşte yorumlar:
 
-Parası olan bedelli parası olmayan kederli askerlik yapıyor!!!
 
Boğazdan kesilen paradır bu. Mecburuz bedelli yapmaya mecburuz.Geride bırakamayız ailemizi.anlayın!
 
-Bedelli askerlik yapanlar askerden gelince ne anlatacaksiniz acaba
 
-insanların bedelli yapacaklara srt eleştiriyi bırakması gerekir, şüphesiz profesyonel askerlik şart,
 
İSTEYEN PARASINI VERİP YAPSIN
 
-dün Twitterda bu vatan için ölürüz diyen adamlar bugün"oooo ucuz bedelli askerlik alırım bii dal müdür" diyor ????
 
-Bedelli askerlik yapmak isteyen parasını versin yapsın, neden bu kadar dokunuyor ki. Adamlık askerlik ne alaka.
 
ERGEN'İN AÇIKLAMALARI...

Ergen ardından bu fotoğrafı paylaşıp altına 'Bedelini ödeyecek durumları yoktu' yazdı. Ergen'e tepki mesajları yağdı.

Bazı yorumlar şöyleydi:

"Sizinde 3 evladınız var , siz de doğu da yaptırırsınız o zaman. Bunun bedelliyle ilgisi yok."

"Böyle yapmacık hareketlere hiç gerek yok sizin seven zaten seviyor umarım ileride evlatlarınızı göğüsünüzü gere gere askere gönderirsiniz ama hiç sanmıyorum"

"oğullarınız yaşı 25 olsaydı ve bedelli cıksaydı şimdi napardınız...yada ilerde bedelli yapıcakmı cocuklarınız...samimi olun lütfen...bana göre 3 oğlunuzada bedelli yaptırırdınız!!!!"

"Evet zamanı geldiğinde görücez Gülben Ergeni.. Böyle bi hak tanınıyosa sonuna kadar evlatlarımızd kullanırız.. Allah ım kimseye evlat acısı göstermesin aslan gibi evlatlarını kaybedip sonrada vatan sağolsun demek ne kadar acı"

"Eminim kendi ogullarinizi siirte diyarbakira gonderirsin. Kim icin ne icin yapilsin artik milliyetci ruhmu biraktiniz insanlarda. Doğunun evladi sehit olur Sonrada Akil denen insanlarla boy boy poz verirsiniz..."

"Esimin askere gitmesi durumunda 6 ay maasini almayacagini ve dort aylik kizindan ayrilip guzel anlarinda yaninda olamayacgini dikkate alarak yargilarsaniz sevinirim. Ne zaman uc oglunuzun da askerlik zamani gelecek ozaman bedellinin onemini anlayacaksiniz. Bilmeden yargilamak cok kolay"

"Sizin 3 oğlunuz var hakkiyla gondercekmisiniz acabaa hic sanmıyorum. Gündemde kalmaya çalıştığınız apacik ortada... yazik size"

Gülben Ergen, sözlerini eleştiren ve 'Sen işine bak' diyen bir takipçisine ise 'işime bakıyorum özgürüm demokratik sistemdeyiz ya bir fikrimi yazdım, noolmuş' karşılığını verdi.

Editör: Wan Haber