İzmir'in Buca ilçesinde, geçen yıl Aralık ayında yeni doğmuş bebeğini çöp konteynerine attıktan 9 gün sonra vicdan azabı çekerek polise teslim olan tutuklu anne Y.B hakkında savcı 20 yıl hapis istedi. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan anne Y.B, kendisini savunacak.
Olay, geçen yıl 23 Aralık'ta yaşandı. Buca Belediyesi temizlik işçileri, Dumlupınar Mahallesi'nde sabah saat 08.00'de çöp konteynerinin kapağını açtıklarında yeni doğmuş bir bebekle karşılaştı. Şoke olan temizlik görevlileri hayatta olan bebeği hızla sağlık ekiplerine teslim etti. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan bebek, yoğun bakım ünitesinde uzun süre kaldıktan sonra yaşama döndürüldü. Olayı duyduktan sonra bebeğin tedavi gördüğü hastaneye giden Buca Belediye Başkanı Ercan Tati, bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bebeğin durumuyla yakından ilgilenen ve duygulu anlar yaşayan Tati, bebeği bulan temizlik görevlilerini ödüllendirdi.
Bebeğin şu an devlet kontrolünde olduğunu belirten annenin avukatı Ata Kemal Yardımcı, "Müvekkilim yaptığından pişmanlık duyuyor. Çektiği vicdan azabı yüzünden polise kendisi teslim olmuştur. Halen tutuklu olan müvekkilim için son sözü hakimler söyleyecek" dedi.
Müvekkilinin çok üzgün olduğunu belirten Avukat Kemal Ata Yardımcı, şöyle konuştu: "Hamile kaldıktan sonra bunalım yaşayan müvekkilim bebeği doğurduktan sonra çöp konteynerine atması normal bir olay değil. Bebeği çöp konteynerine attıktan 9 gün sonra vicdan azabı çeken müvekkilim, polise kendisi teslim olmuştur. Kendisiyle cezaevinde yaptığım görüşmelerde sürekli pişmanlık duyduğunu ve bebeğini merak ettiğini söyledi. Savcı bey müvekkilim için adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis istedi."
(AH-HO-Y)

05.02.2013 11:04:10 TSI

Editör: Wan Haber