İzmir'de vakumlu doğum yöntemi ile dünyaya gelen bebeklerinin beyin fonksiyonlarının zarar gördüğünü iddia eden aile, savcılığa şikayette bulundu.
İzmir'de yaşayan Yasemin Durak (40), dokuz ay boyunca normal bir hamilelik süreci yaşadığını söyleyerek, bütün hayallerinin 'doktor hatası' ile yıkıldığını öne sürdü. Ölümün kıyısından döndüğünü iddia eden anne Yasemin Durak, 1 Aralık 2012 tarihinde hastaneye gittiğini belirterek, "Doktorum gelerek bana, 'akşama anca doğum yaparsın' dedi. Dışarıda bekleyen eşim, doktorun 'cenazem var' ifadesi üzerine hastaneden ayrıldığını öğrendi. Daha sonra ebeler doktora telefon etti ve 'Anneyi de kaybediyoruz. Doktor bey gelin' dedikten sonra doktorum geldi. Hemen o vakumlu makineyi istediler ve bebeğimi vakum yöntemi ile aldılar. Doğum masasında adeta ölümün kıyısından döndüm. Şu an yaşadığıma şükrediyorum" dedi.
Bebeğinin beyin fonksiyonlarının zarar gördüğünü iddia eden anne, "Vakumla çekildiğinin izleri kafasında mevcut. Yaraları da daha yeni yeni iyileşiyor. Sevk edildiğimiz özel hastanede bebeğimizin yüzde 90 oranında özürlü olabileceği belirtildi. Ne sevinebildim ne üzülebildim. Doğduğundan beri meme emme fonksiyonu yok. Ağlayamıyor bile. Doktor hatası yüzünden perişan olduk. Yaşımdan dolayı risk oluşturmasın diye sezaryen doğum önerisinde bulundum ancak bana; 'özel hastaneye git' cevabını verdi. Zaten maddiyatsızlıkla boğuşuyoruz. Çocuğum şu anda havale geçirmesin diye ilaç kullanıyor. Eşim işsiz. Havale geçirse çocuğumu doktora götürecek otobüs paramız bile yok" diye konuştu.
Durak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na doktorun ve ebelerin görevden alınması için şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi.
Öte yandan, iddiaların hedefinde olan hastanenin yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı.
(AH-AŞ-OK-Y)

10.01.2013 11:37:54 TSI

Editör: Wan Haber