Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van BEAH Başhekim Yardımcısı Dr. İlhan Aydın, 667 sayılı kararnameyle bazı kurum ve kuruluşların Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatarak, daha önce Van’da hizmet veren İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Merkezi’nin de bu kapsamda hazineye devredildiğini söyledi.

Van BEAH İpekyolu ek binasının 25 Temmuz itibariyle 13 branşla poliklinik hizmeti verdiğini ifade eden Aydın, “Polikliniğimiz, 13 branşla hizmetine devam etmekte olup, ekip ihtiyacımız bakanlığımız tarafından giderildiği taktirde hastanenin diğer birimlerinde de faaliyetlere peyderpey geçmeye başlayacaktır. Bu aşamada cerrahi ve dahiliye servisimiz 1 Ağustos itibariyle hizmete açıldı. Bunun yanında yine kadın doğum ve çocuk servisimiz de yine vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır” dedi.

İpekyolu ek binasında hasta yatışı hizmetlerine başladıklarını dile getiren Aydın, “115 yeni doğan, 22 erişkin ve 25 çocuk olmak üzere yaklaşık 270 yatak kapasiteli olan hastanemizde şu anda 78 hasta yatıyor. Hasta odalarımız tekli olup içerisinde banyoda bulunmaktadır. Dahiliye ve cerrahi servisimizde hastalarımızın yatarak da tedavisi devam etmektedir. Bunun yanında acil servis ve yoğun bakım hizmetleri noktasında da yardımcı sağlık personeli ve hekim personeli eksikliği nedeniyle henüz faaliyete açamadık, ancak peyderpey atamalar olunca gerek acil servis gerekse yeni doğan ünitelerimizde hizmete açılacaktır” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber