Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) çalışanlarına etkili iletişim ve insan ilişkileri konusunda seminer verildi.
Hastane konferans salonunda düzenlenen seminerin konuşmacısı Eğitim ve Yönetim Danışmanı akademisyen Tarkan Zengin, insan ilişkilerinde iletişimin belirleyici bir rolü olduğunu vurguladı. Zengin konuşmasında, "İletişimi etkileyici kılmak, bir kimlik göstergesidir. Etkili bir iletişime sahip olan ve iletişimde beden diline hakim olarak, bunu en güzel şekilde kullanan birey, yaşam kalitesini yükseltir, anlamak ve anlaşılmak hususunda özgüven kazanarak, çevresine de faydalı bir insan olur. İnsanın anlaşılabilmesi ve sağlıklı iletişim kurabilmesi için neyi ve nasıl istediğini bilmesi çok önemlidir."dedi.
Sağlık sektöründe çalışanların, toplumun çeşitli kesimlerine mensup üyeleriyle sık sık karşılaştığını vurgulayan Zengin, sağlık hizmeti almak için hastanelere başvuran insanların dertlerini bilmek, onları anlamak ve yardımcı olabilmek için sağlıklı bir iletişlim kurmanın gerektiğini ifade etti.
Seminere, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra, Palandöken Devlet Hastanesi, Nene Hatun Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan yönlendirme, bilgi işlem, temizlik ve güvenlik personeli yoğun ilgi gösterdi.
(AA-AA-Y)

19.02.2013 15:05:48 TSI

Editör: Wan Haber