WanHaber.com - ÖZEL


Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam eden BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser, beraberindeki DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ile Hatice Çoban Bostaniçi beldesinin Şafak Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. SHP eski Bostaniçi Belediye Başkanı ve 2004 seçimlerinde AKP’den tekrar aday olan Halil Cintan’ın aile ve akrabaları ile bir araya gelen BDP’liler burada yurttaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. 


'ZAFERE VE ÖZGÜRLÜĞE DOĞRU YÜRÜYORUZ'
Burada konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Kürt halkının artık birlik ve ittifakını sağladığını, özgürlüğü etrafında kenetlenerek özgürlüğe doğru yürüdüğünü ifade etti. Seçimlerin kendileri için bir referandum niteliği taşıdığını dile getiren İtah,” Bizler bu seçimlerden büyük bir zaferle çıkacağız. 2014 yılı Kürtler ve Kürdistan için özgürlük yılı olacaktır. Van’da temel hedefimiz olan 14’te 14 yapmaya çok az kaldı. Bugün burada halkımızla bir aradayız. Halkımız ile birlikte el ele, omuz omuza zafere ve özgürlüğe doğru yürüyoruz” dedi. 


HİÇBİR GÜÇ KÜRTLERİ YOK SAYAMAZ
İtah’ın konuşması sonrası Halil Cintan’ın ailesi ve beraberindeki akrabalar Bostaniçi BDP seçim bürosunu ziyaret etti. Seçim bürosunda kısa bir konuşma yapan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, bu onurlu mücadeleye verilen destekten dolayı Cintan ailesi ve akrabalarına teşekkür etti. Kürtler üzerinden çok oyunlar oynandığını ve Kürtlerin birbirine düşman edilmek istendiğini vurgulayan Tuğluk, bunu yapanlar başaramadı dedi. Kürt halkının zamanında çok büyük acılar çektiğini ifade eden Tuğluk, “Artık birbirimizi kucaklama zamanıdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Partimizde mevki makam mücadelesi olmaması lazım. Biz davamıza laik olmak için buradayız. Bir arada olmak çok önemli.  Artık halkımızda neyin ne olduğunu gördü. Hepimiz bu mücadele etrafında kenetlenmemiz gerekiyor. Hiçbir emek hiçbir bedel boşa gitmedi. Bu yolun geri dönüşü olmayacaktır. Her şeyin daha iyi ve güzel olacağına inanıyorum.  Artık hiçbir güç Kürtleri yok sayamaz” şeklinde konuştu.


Tuğluk’tan sonra konuşan Halil Cintan’ın abisi Mahmut Cintan, BDP’nin evlerine şeref verdiğini belirterek sonuna kadar partileriyle olacaklarını ve bu mücadelede yer alacaklarını söyledi.

cintan-ailesi.jpg

cintan-ailesi-001.jpg

cintan-ailesi-002.jpg

 

Editör: Wan Haber