PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Fransa'da öldürülmesinin ardından BDP Kocaeli İl Başkanlığı Sabri Yalım Parkı'nda bir açıklama yaptı.
BDP İl Başkanlığı, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Fransa'da öldürülmesini protesto etti. Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, "Bir yanda 'silahları bırakıp Avrupa'ya gitsinler' diye açıklama yapılırken, diğer yandan Avrupa'daki Kürt siyasetçilerinin katledilmesi izah edilemez. Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başladığı bir dönemde gerçekleştirilen bu suikastın arkasındaki güçler açığa çıkmalı, Fransa ve AKP derhal açıklama yapmalıdır" dedi.
AK Parti'nin suikastla ilgili olan tutumunun yaşanan gelişmelerdeki samimiyetini de göstereceğini kaydeden Alçınkaya, şöyle konuştu: "AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in elinde herhangi bir bilgi olmaksızın 'muhtemelen PKK içi hesaplaşma' açıklaması çirkin ve sık sık kullanılan bir provokasyondur. Bu suikast, diyalog ve çözüm sürecini sabote etmeye yöneliktir."
EMEP İl Başkanı Güner Kizir de, barışın acil olduğunu son günlerde böyle bir suikastın olmasını şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Türk ve Kürt anaları ağlamasın, evlatlar ölmesin. Barış ve kardeşlik içinde yaşayalım. Bu suikastı yapanlara yazıklar olsun."
(UU-HO-Y)

11.01.2013 17:51:28 TSI

Editör: Wan Haber