BDP milletvekilleri, cezaevindeki tutuklu milletvekili arkadaşlarının fotoğraflarını Meclis kürsüsüne getirerek, onlar adına konuşma yaptı.
TBMM Genel Kurulu'nda süren bütçe görüşmelerinde BDP'lilerin tutuklu milletvekili arkadaşları için yaptığı eylem dikkat çekti. BDP milletvekilleri, cezaevindeki tutuklu milletvekili arkadaşlarının fotoğraflarını Meclis kürsüsüne getirerek, onlar adına konuşma yaptı.
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın fotoğrafını kürsüye koyarak, Irmak adına bir konuşma yaptı. Buldan Irmak'ın, eşinden şiddet gören ve boşanan AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman'a gönderdiği destek mesajını okudu.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de tutuklu Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın fotoğrafını kürsüye getirdi. Tuncel Yıldırım adına yaptığı konuşmada, 19 Aralık 2000 tarihinde cezaevlerinde yapılan 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun F tipi cezaevine geçiş için önceden planlandığını, açlık grevlerinin buna bahane edildiğini söyledi.

"DEVLET TÜRKAN ŞORAY GÜZELLİĞİNDE DEĞİL"
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, tutuklu Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan adına yaptığı konuşmasında, Şanlıurfa'da yaşanan bir anekdotu anlattı. Önder, "Hep biz suçlanıyoruz ama devletin baskıcı yönüne kimse bir şey söylemiyor. Urfalının birisi, hastalanmış, Ankara'ya getirmişler. Bir kadın profesör, asistanlarıyla inceleme yaparken, Urfalının başucuna gelmiş ve klinik tabloyu özetliyormuş; 'Bakın, beniz soluk, gözler, avurtlar çökmüş, rengi kaçmış, derisi büzüşmüş...' Urfalı gözünü açmış ve 'Zannedersin kendisi Türkan Şoray' demiş. Devlet bizim topraklarımızda Türkan Şoray güzelliğinde değil. Bize muhalefet edenler hep hak arama mücadelesinde itibarsızlaştırma amaçlı en küçük detayları büyütürken, devlete dönüp baskıcı yönüne bir tek laf etmiyor" diye konuştu.
(MÜG-ÖZ-Y)

18.12.2012 17:01:26 TSI

Editör: Wan Haber