BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın BDP'ye katılmasını istediklerini söyledi.
Tuncel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında cezaevlerinde yaptıkları incelemelere ilişkin bilgi verdi. Tuncel, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın BDP'ye katılacağı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "Salih Fırat'ın CHP den istifa etmesi kendi iradesidir ve doğru bir tavır göstermiştir. Biz partimize gelip siyaset yapmasını isteriz. BDP blok milletvekilleri olarak halkların kardeşliğinden, eşitliğinden, demokrasinin güçlendirilmesinden yana bir tavır alıyoruz. BDP çatısı altında siyaset yapmak önemli ama kendisi karar verecek. Bildiğim adarıyla böyle bir başvurusu yok" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'ırkçılıkla' suçlanmasına neden olan açıklamalarına da değinen Tuncel, CHP için bu tartışmaların ilk olmadığını söyledi. CHP bu tartışmaları kendi içinde tüketmezse, önümüzdeki dönemde benzer tartışmaların yaşanacağını söyledi.
(MÜG-ÖZ-Y)

30.01.2013 14:30:23 TSI

Editör: Wan Haber