Çorum'daki Alevi köyleri dernekleri ve vakıfları, Karadeniz turu kapsamında Çorum'a gelen BDP milletvekillerine yer tahsis eden Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı genel merkez ve Çorum şube yöneticilerini istifaya davet etti.
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Çorum Şubesi'ni ziyaret Alevi köyleri derneklerinin başkanları, şehit aileleri ve gazilere destek verirken, BDP'li milletvekillerine vakfın yöneticilerine tepki gösterdi. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker, Türkiye'de oynanan oyunun Çorum'da oynandığını belirterek, Hacı Bektaş-i Veli Vakfı'nda oynanan oyunun herkesi derinden üzerek, yaraladığını söyledi.
Alevi köyü dernekleri ve vakıfları adına bir açıklama yapan Palabıyık Köyü Derneği Başkanı Ali Özgür Ispanak ise, "Çalyayla, Çikhasan, Arpalık, Seydim Çakallı, Çanakçı, Üçköy, Palabıyık, Düdüklü Bekaroğlu, Kızılpınar, Acıpınar, Dedesli Ovası Türmen köyleri, Şehit Aileleri ve Gaziler Gaziler Derneği ve Hacı Bektaş-İ Veli Anadolu Vakfı üyeleri olarak, vakfın bir siyasi partinin milletvekillerine en acı olanı da Türk askerine kurşun sıkan terör örgütü PKK'nın uzantısı olduklarını saklamayan konuşmacılara tahsis edilip, siyasete alet edilmesine şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Biz bu konuşmalara sessiz kaldıysak Çorum'un hassasiyetini bildiğimizdendir" dedi.
Konuşmasında BDP milletvekili Sebahat Tuncel'i de sert bir dille eleştiren Ispanak, "Biz sadece Kürt halkının değil, Alevilerin de, Ermenilerin de hakkını savunuyoruz diyen, Türklüğü hiç ağzına almayan bayan vekilin konuştuğu makamın Kırklar makamı, aynı zamanda Anadolu'yu Türkleştiren Hacı Bektaş-i Veli makamı olduğunu hatırlatıyor, kendisini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu davranışın Aleviliği ve Türklüğe en büyük hakaret olduğunu bildiklerini belirterek reddettiklerini vurgulayan Ispanak, bu toplantının Alevi toplumunca kabul edilmediğinin Çorum halkına duyurduklarını ifade etti.
Vakfı su kişilere tahsis edenlerin şehitlerin kemiklerini sızlattığını dile getiren Ispanak, Hacı Bektaş-i Veli Vakfı Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy'u kınadıklarını belirterek, istifaya davet etti.
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Dilmen de, bebek katilleriyle dağda kucaklaşan sonradan kendilerini barış elçisi edasına sokanlara yer sağlayarak kapılarını açan vakıf yöneticilerine daha önce açılım toplantısında Çorum'da istemediklerini açıkladıklarını ve basın yoluyla duyurduklarını hatırlatarak, "Ne zaman ki devletine, milletine, polisine, askerine, savcısına, kaymakamına, imamına, öğretmenine, korucusuna kurşun sıkan son hain kalmayana kadar mücadelemiz hukukun bize verdiği izin çerçevesinde devam edecektir. Her Çorumlunun şapkasını önüne koyup bunu iyi düşünmesi gerekir" dedi.
Kürt kökenli olup da bebek katilleriyle mücadele eden, bu vatanı böldürmemek için şehit ve gazi olanlar ve onların ailelerinin gerçek kardeşleri olduğunun altını çizen Dilmen, Kürt kökenli kardeşlerini şehit edenlerle dağda kucaklaşanlarla kardeş olamayacaklarının altını çizdi.
PKK'yı lanetleyen bir Kürt kökenli aileyi Çorum'da sokaklarda ve meydanlarda değil evlerinde misafir etmek istediklerini açıklayan Dilmen, "Bunların oyununu ancak birlikte bozabiliriz. Kimse sinir uçlarımızı germesin. Şehit aileleri ve gaziler olarak Çorum'a yakışan bir şekilde davranıyoruz. Yeter canımızın yandığı, kanımızın aktığı bu PKK uzantısı olan BDP'lileri bölgemizde ve ilimizde istemiyoruz" diye konuştu.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

19.02.2013 17:59:04 TSI

Editör: Wan Haber