Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Uludere'de yaşanan olayın ardından Türkler ile Kürtler arasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti altında bir ortak yaşam hayalinin havaya uçtuğunu düşünüyorum" dedi.
Geçtiğimiz yıl Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişi, Garaj İstanbul'da düzenlenen etkinlikle anıldı. Uludere'deki olayda yakınlarını kaybeden Ferhat Encü tarafından düzenlenen anma programına BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve milletvekilleri Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı.
BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Roboski'nin hesabı verilmediği sürece bu devlet, bizim gibi mazlum katliamlara maruz kalan yurttaşların bireylerin devleti olmayacaktır. Bu mesafeyi bu dakikadan sonra isterlerse kaldırsınlar, isterlerse her geçen gün bombalayarak bu mesafeyi açsınlar. Bu bombardımanın altında eninde sonunda bu zihniyet kalacak. Uludere'de hayatını kaybeden canlarımız, bizlerle sonsuza kadar yaşayacaklar. Bu topraklarda katliamlara maruz kalmış bütün insanlarımızın sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum. Hepsini saygıyla anıyorum'' dedi.
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, "Uludere'de yaşanan olayın ardından Türkler ile Kürtler arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti altında bir ortak yaşam hayalinin havaya uçtuğunu düşünüyorum" diye konuştu.
(MA-ÇK-OK-Y)

26.12.2012 11:32:35 TSI

Editör: Wan Haber