Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesine tepki gösteren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, "Bu siyasi cinayetin, bu katliamın üstü kapatılamayacak. İnlerine girseler, köstebek olup toprağın altına girseler, fare olup yerin altına girseler de onları bulup çıkaracağız" dedi.
Aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kişinin Paris'te infaz edilmesi, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen BDP'liler tarafından protesto edildi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, protesto eyleminde yaptığı konuşmada, olayın siyasi bir cinayet olduğunu savundu. Kışanak, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını öne sürerek, "Kim bunun üstünü örtmeye kalkışırsa, gerekçelendirmeye kalkışırsa, çarpıtmaya kalkışırsa katil odur. Kim, daha ortada hiçbir kanıt yokken, açıkça partisini halkının mücadelesini yürütmek için görevinin başında olan 3 kadın devrimcinin katledilmesini 'örgüt içi infaz' olarak söyleyip çarpıtıyorsa, ya katildir ya katilleri biliyor ya da katilleri korumak istiyor. Herkes bugün söylediği söze dikkat edecek. Bu siyasi cinayetin, bu katliamın üstü kapatılamayacak" diye konuştu.
"Bu cinayetle bizi yıkmak istediler, yıkılmayacağız" diyen Kışanak, şöyle devam etti:
"Gözyaşlarımızı yüreğimize akıtacağız, acımızı yüreğimize gömeceğiz, direneceğiz, ayakta kalacağız. 'Hem görüşürüm, hem katliam yaparım' diyorlarsa, bunun bedelini çok ağır öderler. Önce haberi verin, bu katliam nasıl işlendi? Araştırın, delil bulmaya çalışın, aydınlatmaya çalışın, üstünü örtmeye çalışmayın. Bu dil bizi yaralıyor. Bu cinayet hepimizin yüreğini dağladı ama çok daha görkemli direnişleri sergilemek için bir vesile olsun. Özgür yarınları halkımıza armağan edinceye kadar mücadelemiz sürecek, ancak o zaman acımız bir parça hafifleyecek. Kürt halkına, kadınlara, barışa, demokrasiye ve özgürlüğe inanmış, 'insanım' diyen, bu katliam karşısında insanlığını, vicdanını hatırlayan herkese baş sağlığı diliyorum."

"KÜRT KADINLARI BUNUNU HESABINI SORACAK"
BDP'li Kışanak, bu olayın sıradan bir cinayet olmadığını savunarak, "Cellatlar korkak, alçak ve şerefsizdir. Cellatlar, 3 kadını sinsice katledecek kadar şerefsizdir. Kürt kadınlarının Rosa Lüksemburg'u Sakine Cansız'dır" dedi. "O katiller, cellatlar, şerefsizler, köstebek gibi yerin kaç kat altına girseler de bunun hesabını verecektir" diye devam eden Kışanak, "Kürt kadınları bunun hesabını soracak. Bu katliam, sıradan bir katliam değil. Açıkça büyük bir siyasi cinayettir. Kürt sorununun çözümü önüne kurulmuş bir tuzaktır" ifadelerini kullandı.
(ÜN-YRT-OK-Y)

10.01.2013 17:13:00 TSI

Editör: Wan Haber