Fazıl ERÜŞ

30 Mart yerel seçimleri öncesi iddialı konuşan Barış ve Demokrasi Partisi Erciş Belediye Başkan adayı Diba Keskin seçim süreci ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Keskin, Erciş'i umudun başkenti yapacağını söyledi.

Tek tipçi bir parti değiliz

Erciş'te yaklaşık 94 bin seçmenin olduğunu belirten Keskin, "1973 Muş Malazgirt doğumluyum. Babam imam olduğu için onun görev tayini nedeniyle 1968 yılında Erciş'in Dinlence ve Deli Çay köylerinde yaklaşık 10-15 yıl yaşadık. Sonra Van merkeze yerleştik. Erciş belediye başkan adaylığım nedeniyle yine Erciş'e döndük. Erciş'te Türk, Kürt ve Kırgız kökenli vatandaşlarımız var. Tek tipçi bir parti anlayışına sahip olmadığımız için Erciş'deki bu renkliliği zenginliğimiz olarak görüyorum. Çoğulculuğa önem veriyorum. Çoğulculuğun getirdiği bir başkan olacağım için Erciş'i umudun başkenti yapacağım. Böylece halkımla birlikte geleceğe dair güzel hayaller kurabileceğiz. Öncelikle birlikte yaşamayı başaracağız. Bu nedenle en büyük ve en önemli projem insandır. İnsana hak ettiği değeri vereceğim" dedi.

AK Parti güven kaybına uğramıştır

 Erciş'in hiçbir partinin kalesi olmadığını söyleyen Keskin, "23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde Van'da olan depremde en çok Erciş etkilendi ve zarar gördü. Mevcut belediye ve iktidar Erciş halkının yaralarını saramadı. Bu nedenle şimdi halk zor durumda, esnaf perişandır. AK Parti Erciş'te güven kaybına uğramıştır. Bu nedenle AK Partililerin de oylarına da talibiz. Seçim çalışmalarımı 2 aydır sürdürüyorum. Vatandaşlar beni ve partimi çok güzel karşılıyor. Hizmet edecek bir belediye'ye özlemleri var. Vatandaşlarımız bize inansın, biz Erciş'te kazanacağız" şeklinde konuştu.

Bu bir kadın devrimidir

Seçildiğinde belediye bünyesinde kadın, gençlik ve engelli meclisleri kuracaklarını ifade eden Keskin, " Bu meclislerde belli günlerde toplanarak halkın sorununu dinleyeceğiz. Vatandaşlarımızın belediyeden ne beklentileri var bunları konuşacağız. Projeleri halkı memnun etme amacıyla yaptığımız için yapacağımız projeleri halka soracağız daha sonra uygulayacağız. Belediye meclisimizde her kesimden arkadaşlarımız olacaktır. Özellikle engelli arkadaşlarımızdan meclis üyelerine başvurmalarını istedik ama başvuran olmadı. 12 Kadın arkadaşımız meclis üyeliği için başvuru yaptı. Erciş'te bu bir kadın devrimidir. Erciş'te insana dair devrim yapacağız" dedi.

Sorumluluklarımız aynıdır

Eşbaşkanlık sistemi belediye seçimlerinde yasal olmamasına rağmen fiili olarak uygulamaya başladıklarını belirten Keskin,"Erciş İlçesi BDP Eşbaşkan belediye başkan adayımız Abdurahman Çağan'dır. Çağan, Erciş'e yabancı bir yüz değildir. 2009 yılında da Erciş belediye başkan adayımızdı. Biz kadın ve erkeğin eşit koşullarda çalışmasını benimseyen bir partiyiz. Başkan ve Eşbaşkan'ın n de görev ve sorumlulukları aynıdır. Bu nedenle partimiz belediye yönetiminde böyle bir sistem uygulama gereği duyuyor. Kadın siyasette ve toplumda ön plan da olmalıdır. Kadın bizim için bir renk değildir. Kadın toplumun değişim dinamiğidir. O nedenle BDP kadını çok önemsiyor " diye belirtti.

Editör: Wan Haber