Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, geçtiğimiz gün meydana gelen heyelan nedeniyle hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı.
Karayolları bahçesinde kurulan taziye çadırına gelen BDP'li Kaplan, ailelere taziye dileklerinde bulundu. Dün 7 kişinin toprağa verildiğini belirten Kaplan, acılarının ortak olduğunu söyledi. Doğal afetlerin kendilerine çok şey öğrettiğini ifade eden Kaplan, bu olaylardan ders çıkarmaları gerektiğini vurguladı. Spor tesislerinin olmadığını anlatan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Halkımız 5-6 tane spor tesisi yapmış. Yüzme havuzlu spor tesisleri sosyal alanları Şırnak halkı kendi imkanlarıyla yapmış. Sözlü ve yazılı uyarıyla heyelan nedeni ile boşalttılar. Onların yerleşimi ve çözümü konusunda yerel yönetimlerimiz çaba gösteriyor il genel meclislerimizi buraya çağırdık merkezi hükümet valilikle de koordineli şekilde bir çözüm arıyoruz. Ama Şırnak'ın bu gerçeği bütün Şırnaklıların hafızasındadır. Eğer hastanemiz 5-6 metre kaymışsa devletin hastanesi ruhsatlı, oturup düşünmemiz gerekiyor. Eğer şehrin imar planı 6 katsa TOKİ 16 kat çıkmışsa ve onun ön tarafı heyelansa bir sorun var demektir. Eğer üniversitelerimizin bölümlerin bahçe duvarları istinat duvarları heyelanda kayıyorsa bu ciddi bir sorundur. O zaman Şırnak halkı olarak il il olan anlayışı hayata geçirme konusunda dikkatli olacağız" dedi. Halkın kendilerine destek vermesini isteyen Kaplan şöyle dedi:
"Yeni bir Şırnak'a imar planıyla ki Aralık 2012'de imar planı tasdik edildi. Yeni Şırnak yeni sanayi sitesinin olduğu bölgede üniversite kampusu de orda sanıyorum yapılıyor. Yeni bir Şırnak'ı imar konusunda bütün Şırnak halkının desteğini istiyoruz. Merkezi hükümete buradan bir sitem göndereceğim Şırnak'ın belediye başkanlarının belediye encümenlerinin halkının seçtiklerini içeriye aldınız. Tutukladınız. Bütün ilce belediye başkanlarımızı tutukladınız hizmet vermemizi engelliyorsunuz. Nasıl ki TOKİ Samsun'da bina yaparken de orda afette insanlar hayatlarını kaybetti orda ve başka yerde vatandaşa nasıl davrandınızsa, Şırnak'ta da aynı eşitlikte de davranacağınızı umuyoruz. Acılarımızı içimize gömüyoruz. Ben Ankara'ya gider gitmez hükümet nezdinde de çalışmalar yapacağım tekrardan hepimizin başı sağ olsun. Mekanları cennet olsun Allah bir daha böyle acı göstermesin diyorum hepinize başsağlığı diliyorum."
(CK-YRT-AŞ-Y)

29.01.2013 17:59:31 TSI

Editör: Wan Haber