BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan Adayı Bekir Kaya ise, Eminpaşa Mahallesi’nde halk ile bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak konuşan BDP Van İl Başkanı İtah, Kürt halkının özerkliğini inşa ve ilan etmenin zamanının geldiğini söyledi.
 
 
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, Van’da bulunan 14 belediyenin tümünü kazanacaklarını belirtti.


Kaya’nın konuşması sırasında kadınlar sık sık slogan attı. Son olarak söz alan Edremit Belediye Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ise,  Kürt kadınının özgürlük hareketi içindeki yerine ve önemine dikkat çekti.


Buradaki toplantının ardından Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya geçildi.  Burada da mahallenin sorunlarını dinleyen adaylar seçimlere ilişkin halkla görüş alışverişinde bulundu.
Öte yandan 59 köy ve 8 mahalleye sahip  Tuşba İlçesi’nde çalışmalarını gece gündüz aralıksız bir şekilde sürdüren BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, gündüz, mahallelerde ev sohbetleri, gece ise hem mahalle hem de köylerde halk toplantıları düzenliyor.
 
“ÇOCUK PARALARINI DÜNYA BANKASI GÖNDERİYOR”
Tuşba Eş Başkan Adayı Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile beraber Şemsibey Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelerek kadınların sorunlarını dinledi. Toplantıda konuşan Eş Başkan Adayı Hatice Günel hükümet tarafından verilen çocuk paralarına değinerek, “Bu parayı zaten Dünya Bankası kadınlara verilsin diye, hükümete veriyor. Ama onlar bu paranın çok az bir kısmını kadınlara vererek, geri kalanını ayakkabı kutusunda saklıyorlar” dedi.


BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmalarına Bostaniçi ve Erçek Beldesi’nde düzenlenen halk toplantılarıyla devam etti.  


Bidav Bostaniçi Beldesinde düzenlenen halk toplantısına katılırken, Veysel Keser ise, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek Beldesinde düzenlenen köy toplantılarına katılarak halkla bir araya geldi.


BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek’e bağlı Yatıksırt ve Çalımlı köylerinde düzenlenen halk toplantısına katılan BDP İpekyolu Eş Başkan Adayı Veysel Keser burada yurttaşlardan destek istedi. Keser ve Gür’e BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ ve çok sayıda partili de eşlik etti. İlk olarak Yatıksırt köyüne giden Gür ve Keser ,  köyde bulunan taziye evinde yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu toplantıya köy muhtarı ve köy imamı da katıldı.
 
“VAN’DA HEDEFİMİZ YÜZDE 70”
Keser’in ardından bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, kendilerini karşılayan köy halkına teşekkür ederek, kendilerine Avrupa’da yaşayan Remzi Kartal’ın selamlarını getirdiğini söyledi.


Gür,  Kartal’ın tüm Kürt halkından ittifak ve birlik içinde hareket etmesi gerektiği yönündeki isteğini aktardı. Yapılacak seçimleri yüzde 70 gibi bir oranda kesin kazanacaklarını söyleyen Gür, “Bugün barış süreci de varsa Abdullah Öcalan istediği için vardır” dedi. Yerel yönetimlerin önemi anlatan Gür,tek amaçlarının halkın hizmetkârı olmak olduğunu dile getirerek, halkları için halkın altındaki toprağa kurban olacaklarını söyledi.


Gür, Keser ve beraberindekiler daha sonra Çalımlı köyüne geçerek burada düzenlenen halk toplantısına katıldı.


BDP İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Aygül Bidav’da seçim çalışmaları kapsamında Bostaniçi beldesinde  düzenlenen  halk toplantısına katıldı.

Editör: Wan Haber