Kaya, Çoban, Tuğluk ve Keser, günün erken saatlerinde Avrupa Halk Pazarı, Büyük Rus Pazarı, Halk Pazarı ve Doğu Center Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnafların ve halkın büyük bir ilgi gösterdiği Kaya, Çoban ve beraberindekiler ilk olarak Halk Pazarı’na gitti. Burada bulunan tüm esnafları iş yerinde ziyaret eden Kaya, Çoban, Tuğluk ve Keser, daha sonra esnafların sorunlarını dinledi. Dört pazarın tamamını gezerek esnafları ziyaret eden Kaya, Çoban ve beraberindekiler büyük bir ilgiyle karşılandı.
Esnaf ziyareti sonrası bir açıklama yapan Tuğluk, sıcak ilgiden dolayı esnaf ve halka teşekkür etti. Tuğluk, "Sizleri her zaman yanımızda gördük. İnanıyoruz ki 2014 seçimlerinde değerlerimize ve mücadelemize sahip çıkacaksınız" dedi.


Halkın demokratik iktidarını temsil eden arkadaşlarının göreve geleceklerini söyleyen Tuğluk, "Biz halkımıza, sizlere güveniyoruz. Zaten bu mücadeleyi bu seviyeye getiren sizlersiniz. Bizlerde arkadaşlarımızda sizlere layık olma çabası içerisinde olacağız" diye konuştu.


Halka en iyi hizmeti vereceklerini söyleyen Tuğluk, BDP siyasetinde mevki ve koltuk çabasının olmadığını, olmayacağını söyledi. Hiçbir gücün Kürt halkı karşısında duramayacağını aktaran Tuğluk, Kürt halkının sadece Türkiye'de değil, ulusal güçlerin de öneme aldığı bir güç haline geldiğini söyledi.
Tuğluk, "Bu seçimdeki başarı her alanda önemli olacaktır. Başlatılan barış süreci açısında hem de öz yönetim modeli ve özerk modelimizi uygulamamız acısından çok önem arz etmektedir. Seferberlik ruhuyla herkesin katkısı olmalıdır. Her bir oyun önemi büyüktür. Barış için demokratik bir gelecek için bu önemlidir" dedi.

Editör: Wan Haber