Erciş'in köylerini ziyaret eden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, 7'den 70'e halkın büyük bir coşkusuyla karşıladı. Yoğun kar yağışına rağmen eş başkanlar gittikleri her köyde slogan ve zılgıtlarla karşılanırken, bir gün süren ziyaretlerde konuşan eş başkanlar "Erciş işi 30 Marta bırakmadan zaferini ilan etti" dedi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban seçim çalışmaları için Erciş'te bir dizi toplantı ve köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Erciş ilçesine giden Kaya ve Çoban, Erciş Belediyesi Eş Başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan ile birlikte köy ziyaretlerine başladı. İlk olarak Gözütok (Papişkin) köyüne giden eş başkan adayları burada çok sayıda kişi tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. 

1-005.jpg
 

"Her yer BDP, her yer özgürlük"
Yoğun kar yağışına rağmen gençler ellerinde 'Newroza Serok Apo Pîroz be', 'Newroza girtiyan Pîroz be', 'Özgür önderlik, özgür Kürdistan' 'Biji Azadi, bimre koletî', ve Bê serok Jiyan nabe' dövizleri ile karşıladı. Burada bir süre köy sakinleri ile sohbet eden eş başkanlar ardından Çubuklu (Marçars) köyüne geçti. Köyde BDP, HADEP, DEHAP, Bin Umut Adayları bayraklarını asılması dikkatlerden kaçmadı. Burada da kadınlar ve çocuklar tarafından döviz ve  sloganlarla karşılanan eş başkanlar adına Hatice Çoban kısa bir açıklama yaptı. Çoban, "Kürtler birbirlerine kıymet verirlerse, her yerde işte böyle güzel tablolar çıkar" dedi. Konuşmaların ardından yoğun kar yağışına aldırış etmeyen eş başkan adayları, Uncular (Qerakis) köyüne geçti. Burada konuşan Diba Keskin,30 Martta halkın büyük zaferini kutlayacaklarını belirtti. 

3-010.jpg
 

"Biz kazandıkça köylerimiz, kasabalarımız, kentlerimiz özgürleşecek"
Uncular köyünün ardından eş başkanlar Mezra (Mezra Mîkaila), Çağtaş (Kırtankêx) ve Dövenci (Tewla Dêrê) köylerini ziyaret etti. Burada da gençler Mahsun Kormaz'ın posteri ve PKK, KCK flamaları ile eş başkan adaylarını karşıladı. Köyünlerin girişinde eş başkanları karşılayan gençler köylerin içine kadar sloganlarla yürüyüş yaptı. Köy içerisinde dev sarı kırmızı yeşil flama asılırken, kadınlar da evlerinden çıkarak eş başkanları selamladı. Dövenci Köyü ziyaretinde konuşan Bekir Kaya, halkın emeğine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Biz kazandıkça köylerimiz, kasabalarımız, kentlerimiz özgürleşecek. Bunu yapacak olan biziz, sizsiniz. Sistem partilerine tek bir kişinin artık gitmemesi gerekiyor. Halkımızın bunu çok iyi anlatmaları gerekiyor" dedi. AKP'nin Van'da kazanama gibi bir ihtimalinin olmadığını söyleyen Kaya, "AKP'nin sandıkta yapacağı hilelere karşı halkımızın uyanık olması gerekiyor. Özellikle müşahitlerin bunu bilinçle yaklaşmaları gerekiyor" dedi. Daha sonra konuşan Diba Keskin, Eş başkanlık sistemini anlatarak, "Erkek arkadaşlarımızdan büyük bir destek bekliyoruz. Bazı kadınlarımız başka partilere oy veriyorsa bu erkek arkadaşlarımızın sorudur. Bunu mutlaka aşacağız. Hırsızlık yapanların bizim dinimizle bir alakaları yoktur" diye konuştu.


"Kocapınar seçimlerini Newroz kutlaması ile yaptılar"
Köy ziyaretlerinin ardından eş başkan adayları bu kez de Erciş'in Kocapınar (Ağî) Beldesinde düzenlenen Newroz kutlamasına katıldı. Yoğun kar yağışına rağmen yüzlerce kişi alanda bir araya gelirken, alanda PKK Lideri Abdullan Öcalan'ın posterleri, PKK ve KCK flamaları taşındı. Kadınların yoğunlukta olduğu kutlamada ilk olarak Erciş Eş Başkan adayı Abdurrahman Çağan bir konuşma yaptı. Bu seçimlerin sadece bir belediye seçimi olmadığını belirten Çağan, "Bu seçim aynı zamanda özgürlüğümüzü kazanacağımız bir seçimdir. Belediyeyi özgürleştirdiğimiz an, halkımıza hizmetin en iyisini yapacağız" diye konuştu. 

4-008.jpg
 

Çoban: Başımız dik, onlara layık olmaya çalışıyoruz
Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, halkın Newroz'unu kutlayarak konuşmasına başladı. Newroz'un Mazlum, Rahşan ve binlerce isimsiz kahramanın sayesinde bugün kutladığını aktaran Çoban, "Biz onlara bağlı kalmazsak, yaşamımız haram olur. Bu uğurda binlerce bedel verdik. Binlerce isimsiz kahraman bu uğurda canını verdi. Biz Kürtlerin işte böyle çocukları vardı. Bu anlamlı geleneğin sürdürücüleri olarak, başımız dik, onlara layık olmaya çalışıyoruz. Biz Kürtler bu zulümden kurtularak buralara kadar geldik ve kendimizi yeniden var ettik. Bu bir yıldır Sayın Öcalan sayesinde bir barış iklimi var. Öcalan demek, Barış, Kürt ve Kürdistan demektir. Kürt halkının barış halayı kutlu olsun" diye konuştu. 

5-006.jpg

Editör: Wan Haber