Çelik, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Feniş Alüminyum'un kapanması ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, Eylül 2013’te Gebze’de bulunan alüminyum fabrikasının ekonomik krizi gerekçe göstererek faaliyetlerini durdurduğunu ifade etti. 550 işçinin tazminatsız olarak iş akitlerinin feshedildiğini belirten Çelik, “Bu şirketin bünyesinde bulunan 550 işçi grevdedir. Eylül’den beri faaliyetini durduran Feniş Alüminyum’un maaş ödememesi, ikramiye alamamaktan kaynaklı yaklaşık 200 başka işçinin ayrılması neticesinde 750 işçi mağdurdur. Maaşını, ihbar ve kıdem tazminatını alamıyor, toplamda da 20 milyon TL birikmiş alacakları var” diye konuştu.

Çelik, işçilerin Haziran ayı maaşlarını Ağustos 2013 tarihinde aldıklarını aktararak, “İşçilerin bir kısmının 3,5 ay, ağırlıklı bir kısmının da 8 ay alınamayan maaşlarını göz önünde bulundurduğumuzda kiralar, elektrik, su faturaları, kredi kartları, kredi borçları göz önünde bulundurulduğunda ciddi bir sosyal travma ile karşı karşıya olan bir kesim var. 750 çalışan demek toplam asgari 4 kişilik aileyi dikkate aldığımızda 3 bin insan mağdurdur. Alüminyum iş Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası gibi bankalara 48 milyon dolar borcu vardır. Bankalar haciz kararı aldırmış bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Bu ülke daha çok sermaye ve birikim aracı olan bankalarla birlikte finans kurumlarına öncelik sağlıyor. Bu demokratik değil, adil değil, insani değil. Sattığı emeği ile kendi hayatını kurtarmak ve çocuklarına gelecek sağlama kaygısı olan emekçileri devletin mağdur etmemesi gerekir. Devletin kılı kıpırdamamıştır” dedi. 

Editör: Wan Haber