BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İmralı sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar eş başkanlarımıza yaptığı başvurulara olumlu ya da olumsuz cevap gelmedi. Sanırım önümüzdeki hafta bir görüşme gerçekleşir diye ümit ediyoruz" dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki partisinin kadın meclisi üyeleriyle görüştü. İmralı süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Buldan, sürecin uzun sürmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Daha önce devler yetkilileri tarafından bu görüşmeler gerçekleştirilmişti. Öcalan ile siyasilerin görüşmesi diğer bir anlamda tecridin kaldırılması anlamına geliyor. Bu sürecin barış çerçevesinde devam etmesi için bu görüşmelerin devam etmesi gerekiyor. Şu ana kadar eş başkanlarımıza yaptığı başvurulara olumlu ya da olumsuz cevap gelmedi. Sanırım önümüzdeki hafta bir görüşme gerçekleşir diye ümit ediyoruz. Çünkü bunun çok fazla uzun sürmesi sürece zarar verir. Paris'teki olay da barış sürecine vurulan bir darbe olduğunu söylemek isterim. İmralı sürecinin çok uzatılmadan çok zamana yaymadan en kısa zamanda eş başkanlarımızın içinde olduğu bir heyetle gerçekleştirilmesini istiyoruz" dedi.

"TERCÜMANLARI DEVLET KARŞILASIN"
Mahkemelerdeki ana dilde savunma meselesinin olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Buldan, tercüman masraflarının devlet tarafından karşılanmasını istedi. Buldan, şöyle devam etti:
"Bu yasa geçen hafta genel kuruldan çıktı. Bu yasa yıllardan beri Kürt halkının savunduğu bir yasa. Ama bu yasa Kürtleri çok memnun etmedi. Çünkü o yasa içerisinde yargılanan Kürtler, kendi ana dillerinde savunma yapmaları için tercümanı para ile tutmak zorunda kalıyorlar. Onun dışında bu yasanın farklı bir maddesi yok. Bu tür yasalarda tercümanın devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Ama bu yasada tercümanı ifade veren kişi karşılamak zorunda. Bu da çok olumlu bir durum değil. Ama her şeye rağmen bu yasanın genel kuruldan çıkmasını olumlu bir adım olarak görüyoruz."

TAHLİYE YORUMU
Ceza Muhakemesi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dolayısıyla 15 bine yakın hükümlüye tahliye yolu açılmasını değerlendiren Buldan, "Cumhurbaşkanının bunu onaylanmasının ardından cezaevlerinde tahliyeler gerçekleştirildi. Bu tahliyeler ne yazık ki Kürtleri kapsamıyor. KCK adı altında tutuklanan insanları kapsamıyor. Sadece yüz kızartıcı suçlardan dolayı cezaevinde bulunan insanları kapsıyor. Bu atılan adımı olumlu karşılamıyoruz" şeklinde konuştu.
İlçe parti binasındaki toplantı sebebiyle emniyet güçleri etrafta güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.
(YS-AŞ-Y)

02.02.2013 16:30:17 TSI

Editör: Wan Haber