BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile ilgili açıklamasını, "Sayın Arınç'ın sözlerini önemsiyorum" sözleriyle değerlendirdi.
Binici, Bursa'da 28 Ekim'de meydana gelen olaylara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. BDP İl Örgütü'nün AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı'na siyah çelenk bırakmak istemesiyle başlayan olayların ardından gözaltıların olduğunu anımsatan Binici, karşı taraftan bir tek kişinin bile tutuklanmadığını, yürüyüş kortejinde bulunan biri ilçe yöneticisi 9'u BDP parti üyesi toplam 16 kişinin ise tutuklu olduğunu söyledi. Binici, "Bursa'da Kürtlere ve partimize karşı başlatılan ırkçı ve faşist saldırıların bununla sınırlı kalmayacağı anlaşılmaktadır" dedi.
Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Bursa emniyet yetkililerini eleştiren Binici, vali ve emniyet yetkililerini tehlikeli olan tırmanışın değirmenine su taşımakla suçladı. Binici, "Sağduyu sahibi toplum nezdindeki sabıkaları her geçen gün kabarmakta olan Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Bursa emniyet yetkililerinin yönetim zafiyetlerinden kaynaklı olarak son 2 yılda yaşanan bu türden olayların sayısı 10'u aşmıştır. Yaşanan son olayda insanların kanı akarken, Bursa Valisi resepsiyon salonunda arzı endam etmiş, olay yerine gitme gereği bile duymamıştır" diye konuştu.
Binici, aynı zamanda Bursa milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti yetkililerini de eleştirerek, "Bursa'da yaşanan olaylar karşısında sessizliğe bürünmeleri oldukça düşündürücüdür" dedi.
Binici, olaylara ilişkin parti yöneticisi Ayla Yıldırım, Bursa İl Başkanı Mehmet Dilek, il yöneticisi Halit Bozbey ve Yıldırım İlçe Başkanı Nuri Baygındır'ın ifadeye çağrılmasını da eleştirdi.
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Binici, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine, "Sayın Arrınç'ın açıklamasını önemsiyorum. İnsanlığa karşı işlenen bir suçta bir açıklama gerçekten önemsenir. Biz haklıya haklı, haksıza haksız demek durumundayız" yanıtını verdi.
(EDA-CC-Y)

17.12.2012 13:40:07 TSI

Editör: Wan Haber