Mardin’in Kızıltepe İlçe Belediye Eşbaşkanı İsmail Asi, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanırken, saldırgan belediye güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek, polis ekiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, henüz ismi tespit edilemeyen bir kişi, yeni göreve başlaması dolayısıyla tebrik için gittiği Asi’nin makamında belinden çıkardığı silahla ateş etti. Silah sesi üzerine makama giren belediye güvenlik görevlileri zanlıyı etkisiz hale getirirken, olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı başkan Kızıltepe Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Olayın ardından Belediye Başkanlığı’na gelen polis ekipleri, zanlıyı gözaltına alırken, olay ile ilgili inceleme başlattı.

Olayın ardından belediye personeli saldırıyı kınamak için hizmet binası önünde toplandı. Silahlı saldırıya uğrayan Belediye Başkanı İsmail Asi, 30 Mart yerel seçimlerinde BDP’den Kızıltepe Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. Asi’nin, 1976 Şanlıurfa Viranşehir doğumlu, ilkokul mezunu ve bekar olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, 16.00 sıralarında meydana geldi. Şanlıurfalı olduğu ileri sürülen ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, Asi’nin makamına geldi. Zanlı, henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı Asi’ye silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan Asi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken zanlının yakalandığı öğrenildi.

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Editör: Wan Haber