BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Paris katliamının bir numaralı sanığı Ömer Güney'e veya başka bir şahsa" Türk hükümeti veya hükümetle bağlantılı herhangi bir gizli kurum, örgüt tarafından ödül adı altında bir ödeme yapılıp yapılmadığını sordu.
Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu. Soru önergesinde, suç işleyenlerin yakalanması, ihbar edilmesi veya öldürülmesi halinde devlet tarafından ödül vermeyi öngören düzenlemelerin neler olduğunu soran Buldan, ayrıca şu soruları yöneltti:
"PKK liderlerinin öldürülmesi halinde ödül verileceğini düzenleyen hususi bir düzenleme var mı? Ödül Yönetmeliği adı altında anlık istihbarat sağlayanlara veya PKK liderlerini ele geçirenlere ödeme yapılmışsa, bu ödemeler hangi kuruluş tarafından sağlanmaktadır? Örtülü ödenek bütçesi, aynı zamanda ödül adı altında yapılan ödemeleri de kapsıyor mu? Paris katliamının bir numaralı sanığı Ömer Güney'e veya başka bir şahsa Paris'te meydana gelen cinayetlerle ilgili Türk hükümeti veya hükümetle bağlantılı herhangi bir gizli kurum veya örgüt tarafından ödül adı altında herhangi bir ödeme yapıldı mı?"
(MÜG-CC-Y)

11.02.2013 17:37:28 TSI

Editör: Wan Haber