Kısa bir süre önce Cezaevi’nden tahliye edilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından tekrar görevi iade edilen Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ı yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Görevi başına dönen Sayan’ı ilk olarak aralarında BDP İl Eş Başkanları Figen Yaşar, Musa İtah, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve BDP İl Yöneticileri ziyaret etti. Sayın misafirleri kapıda karşıladı. Belediye binasına geçen heyet adına bir açıklama yapan BDP İl Eş Başkanı Musa İtah, 7 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen siyasi soykırım operasyonları sonucu belediye başkanları ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklandığını hatırlatarak, halkın oyu ile seçilmiş yöneticilerin içerde tutulmasının halkra büyük saygısızlık olduğuunu söyledi. Belediye başkanlarının tutuklanması ile halkın iradesinin gasp edildiğini aktaran İtah, halkın kendi emekleri varettiği belediyelerine ve başkanlarına sahip çıktığını söyledi. Tutuklanma ve göreve geri iadede de halkın emekleri ile oluştuğunun altını çizen İtah, 8 aylık sürecin halk ve belediye için kayıp olduğunu belirtti.

 

Belediye’de bu süre içiresinde halkı huzursuz eden durumların yaşandığını söyleyen İtah, “Bu şeylerin yaşanmasına neden olanları lanetliyoruz. Bu faşist tutumu lanetliyoruz. Kendi emeğimiz ile var ettiğimiz belediyemize ve halkımızın emeklerine el uzatıldı. Sadece Edremit değil, Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya’nın tutuklanması kentimizin mağduriyetine neden oldu ve bu mağduriyet devam ediyor. Çünkü halkımızın kendi kendilerini yönetmelerini istemiyorlar. Halkımıza yaşatılan bu hukuksuzluk ne vicdani, ne ahlaki ne de insanidir. Diğer arkadaşlarımızın da derhal serbest bırakılmasını ve görevlerinin başına geçmesini istiyoruz. Bundan sonra Edremit ilçemizde çok önemli ve başarılı çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. Elbetti ki, halkımızın değerlerine el uzatanlar bunun karşılığını da göreceklerdir” diye konuştu.

 

""

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edremit Belediye Başkanı Sayan ise, belediyenin halkın emekleri ve çabalarıyla var edildiğini belirterek, “Bizler burada geçiciyiz ama kaldığımız süre içerisinde halkımızın değerlerine sahip çıkmak ve onlarla birlikte olmamız gerekiyor. Belediyeyi kazandığımızda insanlar bazı nedenlerden dolayı bizi kutlayamadılar bile ama göreve döndüğümüzde halkımız bizi bağırlarına bastılar. Bu bizim için çok önemlidir. Halkımızla el ele vererek en iyi çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor. Özellikle Van’ın büyükşehir ilan edilmesi ile birlikte ilçcemiz de çok büyüdü. Bu nedenle sorumluluklarımız da arttı. Halkımızla birlikte en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Wan Haber