Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı, Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kürt siyasetçinin öldürülmesine tepki gösterdi.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binasında bir basın açıklaması yapan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, önceki gün akşam saatlerinde Fransa'da 3 Kürt siyasetçinin öldürülmesine sert tepki gösterdi. Kurt, "Fransa'da yaşanan olay herkes tarafından üzüntüyle karşılanmıştır. Kürtlere ölümü reva görenlerin bir daha tarih sahnesine çıktığının bir örneğini dün akşam gördük. Oslo ile beraber başlayan diyaloğun ardından Silvan Olayı gerçekleşti. Bundan bir hafta önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde öldürülen gerillalar var. Bu olay sonrasında herhangi bir çevreden ses çıkmaması ise manidardır. Kürt halk önderi Sayın Öcalan'la başlayan görüşmelerin tüm kesimler tarafından olumlu karşılanması sonrasında Fransa'nın Paris kentinde kadın yoldaşlarımızın katledilmesinin de bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu olayda derin güçlerin parmağı olduğunu düşünüyoruz. Biz BDP olarak bir daha bu tür olayların olmaması, kanın durması ve Abdullah Öcalan'la olan diyaloğun sürmesini istiyoruz. Paris hükümetinden yaşanan bu olayın faillerinin bulunmasını ve derhal aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.
Açıklamaya Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İHD Başkanı İsmail Akbulut ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
(NE-FT-MET-GS-Y)

10.01.2013 16:16:32 TSI

Editör: Wan Haber