Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Teşkilatı üyeleri, Paris'te yaşanan olayın bir an önce aydınlatılması için Fransa hükümetine çağrıda bulundu.
Şehir Parkı'nda bir araya gelen BDP'li grup, burada sloganlar atarak Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesine tepki gösterdi. Aralarında Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve BDP İl Başkanı Ömer Ertaş'ın da bulunduğu grubun Beşyol mevkiine yürüme talebi, güvenlik güçleri tarafından geri çevrildi. Bunun üzerine Şehir Parkı'nda açıklama yapan Ömer Ertaş, amacın barış sürecini sabote etmek olduğunu savunarak, "Bu saldırı insanlığa yapılan saldırıdır; barışı istemeyen güçlerin işidir. Bu, insanın insanca yaşamasını, eşit ve özgürlük içerisinde yaşamasını istemeyen karanlık güçlerin işidir. Fransa hükümetinin, şayet kendisine hukuk ve demokrasi ülkesi diyorsa bu katliamı yapan insanları adalet önüne çıkarıp mahkum etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fransa hükümetinin, bu olayın tarihine kara bir leke geçmesini istemiyorsa derhal bu faili meçhul cinayetlerin faillerini ortaya çıkarması gerekiyor. Bu süreç barış sürecidir. Herkesin barışa yönelik katkı sunma noktasında elini taşın altına koyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
BDP PM Üyesi İhsan Coşkun ve BDP MYK Üyesi Necla Yıldırım'ın da kısa bir konuşma yapmasının ardından, grup parti binasına gitmek üzere yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, yol boyunca sloganlarına devam eden grubu zaman zaman uyardı. Parti binasına giden grup, olaysız şekilde dağıldı.
(SER-MSA-GS-Y)

16.01.2013 15:42:29 TSI

Editör: Wan Haber