Batman'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'nda 'Fahri Başkanlık' dönemi başladı.
BDP'de toplanan partililer, KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan BDP il başkanı ve yöneticiler bırakılıncaya kadar, beşer günlük arayla Fahri İl Başkanlığı ve il yönetiminin görevi devralacaklarını duyurdu. BDP Meclis Üyesi Nezir Gülcan parti binasında basın açıklaması yaparak, gözaltına alınan il başkanı ve yönetiminin yerine seçmenlerinin ve eski yöneticilerinin 5'er günlük arayla il yönetimi görevini devralacaklarını söyledi. Gülcan, "BDP İl Yönetimi tamamen boşalmıştır. Fakat siyasi çalışmalarımız ve parti çalışmalarımız devam ediyor. İki gündür vatandaşlarımızdan eski il yöneticimizden, ilçe yöneticilerimizden, üyelerimizden ve seçmenlerimizden bize başvurular geldi. BDP yöneticileri bırakılıncaya kadar veya resmi kongre tamamlanıncaya kadar 5'er günlük parti binasında fahri il başkanlığı ve il yönetimi görevi devralmak istediklerini söylediler" dedi.
Beş günlük BDP Fahri İl Başkanlığı yapacak olan Mahmut İpek ise, "Partiyi çalıştırılamaz hale getirmeye çalışanlar iyi bilmelidir ki, biz gönüllü olarak 5'er günlük periyotlar halinde partiyi çalıştıracağız" dedi.
Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise açıklamanın ardından yakalanan 31 kişinin legal faaliyet dışında hiçbir yasadışı faaliyet yürütmediklerini, yapılan bu baskılara ve gözaltılara yetkililerin bir an önce son vermelerini istedi.
(MŞY-MET-AŞ-Y)

10.12.2012 14:38:24 TSI

Editör: Wan Haber