Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde DP'nin organizasyonunda 7 yıldır aralarında husumet bulunan Topkan ve Çalışkan aileleri için düzenlenen barış yemeğine 10 bin kişi katıldı.
Barış yemeğinde konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Bizler halkımızın kölesiyiz. Sorunlarımızı çözelim ki, amaçlarımıza ulaşabilelim. Kötülüğe karşı hep birlikte sesimizi yükseltelim ve kötülüklere izin vermeyelim" dedi.
BDP Viranşehir İlçe örgütü ve BDP'li belediyenin organizasyonunda aralarında 7 yıldır husumet bulunan Çalışkan ve Topkan aileleri barıştırıldı. Viranşehir'in en büyük ailelerinden biri olan Xidreka ailesine mensup akraba iki aile arasında 7 yıldır süren husumette, bugüne kadar 4 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Belediyeye ait Med Kültür Merkezi'nde düzenlenen barış yemeğine, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Urfa İl Başkanvekili Mehmet Çiçek, ilçe belediye başkanları ve BDP'nin ilçe örgütlerinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Sabah saatlerinden itibaren kültür merkezine gelmeye başlayan yurttaşların tamamını belediye Başkan Vekili Mehmet Burun kapıda karşıladı. Zabıtanın güvenlik önlemi aldığı merkezin arkasına çevik kuvvet polisleri ve TOMA konumlandırılırken, yurttaşlar adeta yemeğin verileceği merkeze akın etti. Çalışkan ailesini ve lideri Ahmet Çalışkan'ı merkeze Urfa Milletvekili İbrahim Binici getirirken, Ali Topkan ve ailesini ise Diyarbakır Milletvekili Altan Tan getirdi. Aileleri merkezin kapısında karşılayan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, her iki ailenin kucaklaşmasını sağladı.
Ailelerin el sıkışıp, sarılmalarının ardından bahçedeki yurttaşlara Ahmet Türk seslendi. Her iki aileye teşekkür eden Türk, iki ailenin barışının tüm halkların barışına vesile olacağını belirtti. Günün barış, kardeşlik ve eşitlik günü olacağını söyleyen Türk, şöyle konuştu: "Tüm çevre il ve ilçeler bu barışa gelmişler, sadece Kürtler değil, Arap kardeşlerimiz de gelmiş, onlar da hoş gelmişler. Bizler kardeşiz, Arap-Kürt kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizi kimse bozamaz. Her iki aileden şunu bekliyoruz, barış demek bağışlamak, feda etmek demektir. Onlar da bugünden sonra birbirlerine kardeşçe bakacaklar ve kesinlikle aralarında artık böyle bir husumet olmayacak. Yaşananlardan tüm milletimiz, halkımız rahatsız olmuştur. O duyguları içinizden çıkarıp, barış, kardeşlik ve iyilik duygularını taşıyın."
Konuşmalardan sonra 10 bin kişi, vekiller ve aileler ile birlikte yemek yedi.
(EZ-ÖK-Y)

13.12.2012 16:13:25 TSI

Editör: Wan Haber