Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 15 Ocak 2014'te Van'da büyük bir miting düzenleyecek. BDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı 'Cenevre 2'de Kürtler Kendi Statülerini kazansınlar' şiarı ile düzenlenecek özgürlük mitingine ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber: Oktay CANDEMİR

BDP tarafından 15 Ocak Çarşamba günü Saat 12.00´da Musa Anter Parkında düzenlenecek olan özgürlük mitingine ilişkin bilgi veren BDP İl Başkan Yardımcısı Azim Yacan, "22 Ocak 2014´te İsviçre´nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan konferans Rojava Kürtlerinin kendi statülerini kazanması adına tarihi bir gündür. Böylesi tarihi bir günde Rojava Devrimine ses vermek, güç katmak, yarattıkları devrimi sahiplenmek amacıyla ´Cenevre 2´de Kürtler kendi statülerini kazansınlar´ şiarıyla düzenleyeceğimiz Serhat bölge mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz.

Artık Kürt halkının kendi kendini yönetmesinin zamanı gelmiştir. Mitingimize BDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanımız Aysel Tuğluk ve Bölge milletvekillerimiz de katılacaktır." diye konuştu.

 

Editör: Wan Haber