""

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde dün başlayan ve bugün de devam eden öğrenci grupları arasındaki kavga arasında kalan DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, kafasına isabet eden bir cisimden dolayı zor anlar yaşadı. Tuğluk çevresindekiler tarafından araca bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. 


Edinilen bilgiye göre, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilahiyat fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen konferans bildirileri dağıtımı sırasında bir grup solcu öğrenci ile yaşanan tartışma üniversitede öğrenciler arasında çatışmaya neden olmuştu. Polisin müdahale ederek sakinleştirdiği öğrenci grupları, bugün yeniden çatıştı. Sabah saatlerinden itibaren üniversite yerleşkesinde devam eden gerginlik polis ve BDP’li yetkililerin devreye girmesiyle sakinleştirilirken, her iki grup öğrenciyi ayrı ayrı taşımak üzere belediyeden bölgeye otobüs istendi. Öğrencilerin otobüslere bineceği sırada kavganın yeniden alevlenmesi ile gruplar yeniden taşlarla birbirine saldırdı. Saldırı sırasında DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk kafasına isabet eden bir cisimden dolayı zor anlar yaşadı. Tuğluk, çevresindekiler tarafından araca bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Tuğluk'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 


Aysel Tuğluk ile birlikte olan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, herhangi bir yaralanma olmadığını söyledi. Zümrüt, öğrenciler arasında kaldıklarını ve zor anlar yaşadıklarını dile getirdi.

""

""

Editör: Wan Haber