BDP Van Gençlik Meclisi, gençlere katılım çağrısı yapmak amacıyla BDP Van İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya gençlerin yanı sıra BDP Van İl eş başkanları Musa İtah ve Figen Yaşar da katıldı. Toplantıda konuşan ve Van gençliğine seslenen BDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Aslan, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürecin kalıcı ve sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için gençlerin BDP Gençlik Meclisi çatısı altında biraraya gelmesi gerektiğini dile getirerek, Van'daki gençlere BDP Van Gençlik Meclisi'ne katılım çağrısı yaptı. Gençlerin güçlü bir şekilde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tarafından başlatılan sürece sahip çıkması gerektiğini belirten Aslan, "Gördüğümüz gibi hükümetin daha sürece dair atmış olduğu bir adım söz konusu değil. Hükümet ve devlete adım attırabilmemiz için gençlerin örgütlenip sürece Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu sürece sahip çıkmalı" dedi. Yeni bir yaşam için gençlere çağrıda bulunan Aslan, "Temiz ve onurlu bir yaşam için bütün gençlerin gençlik meclisinin çatısı altında yer almalıdır" çağrısında bulundu. 

BDP Gençlik Meclisi üyesi Leyla Çelik ise, uyuşturucuya, fuhuşa, yozlaşmaya, asimilasyona ve ajanlaştırmaya karşı sistemin yoğun çalışmalarının olduğunu belirterek, gençlerin buna karşı BDP Gençlik Meclisi çatısı altında örgütlenmesi gerektiğini dile getirdi.

'Yeni sürece Van gençleri öncülük etmeli'

Çelik'in ardından konuşan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, gençlerin öncülüğünde BDP Van İl Örgütü'nde başlatılmış olan çalışmayı kutlayarak, gençlik meclisine çalışmalarında başarılar diledi. Bütün gençlerin temiz bir siyaset ve genç düşünceler ile demokratik siyasette yer almaları gerektiğini söyleyen İtah, "Kürt halkı için demokratik siyaset, fikir ve aklın zamanıdır. Kürt gençlerinin her yerde değerlerine sahip çıkması gerekir. Özellikle bu süreçte Van gençlerinin öncülük etmesi gerekiyor. Kürt halkının özgürlüğü ve onurlu bir yaşamın yolu Kürt gençlerinin demokratik sürece sahip çıkması ile mümkün olacaktır. Bu süreçte Kürt gençlerinin dinamizmlerini ve enerjilerini halkları için harcamaları şart" dedi. DİHA

Editör: Wan Haber