Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, Van Büyükşehir Belediyesi için şu ana kadar sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın başvuruda bulunduğunu belirterek, " Eğer 30 Ekim'e kadar başka bir aday adayı çıkmazsa dahi yinede ön seçim yaparak halk oylamasına gideceğiz." dedi.
 
HABER : Oktay CANDEMİR
 
Yerel seçimlere 5 ay kala siyasi partilerin seçim çalışmaları sürüyor.  Barış ve Demokrasi Partisi´nde (BDP) ise  seçimlere girmek isteyenlerin aday adaylık başvurusu süreci devam ediyor. Van´da şu anda Büyükşehir Belediyesini elinde bulunduran BDP 2014 seçimlerine de iddialı giriyor. BDP´de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise şu ana kadar Belediye Başkanı Bekir Kaya başvuruda bulundu. Kaya´nın dışında henüz ortaya çıkmış bir aday yok.  Büyükşehir´in yanı sıra 13 ilçede de iddialı olan BDP´de şu ana kadar 120 kişi Belediye Başkan adayı olmak için başvururken, bin kişi ise Belediye Meclis adaylığı için başvuruda bulundu.
 
13 BELEDİYE İÇİN 120 BAŞVURU
Aday adaylığı sürecine ilişkin bilgi veren BDP Van İl Eşbaşkanı Azim Yacan,  " Büyükşehir için şu ana kadar sadece Sayın Bekir Kaya başvuruda bulundu. Adaylık sürecini 30 Ekim´e kadar uzattık ve bu sürede başka bir başvuru olmasa eğer yinede bir ön seçimle halk oylaması yapacağız. İlçelerde ise Belediye Başkanlıkları için 120 kişi başvuruda bulundu. Her ilçemizde  en az 8-10 kişi Belediye Başkanlığı aday adayı olmak için başvurdu ve halada başvurular sürüyor. Yoğun talep ve araya giren bayram tatili nedeniyle süreyi 30 Ekim´e kadar uzattık. İlçelerimiz içinde sadece Başkale´de ön seçim yapacağız. Diğer ilçelerimizde ise yaptığımız temayül yoklamaları sürüyor." dedi.
 
´ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ ADAY YOK. HALKIMIZ BU SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMESİN´
Belediye meclis üyelikleri için şu ana kadar binin üzerinde başvuru olduğunu söyleyen Yacan,  30 Ekim´e kadar bu sayının 2 bine çıkacağını ifade etti. Seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu ve parti ilkelerine ve değerlerine bağlı herkesi başvuru hakkının bulunduğunu kaydeden Yacan, " Biz kimsenin aşiretine, ailesel gücüne bakmıyoruz. Parti olarak herkese bu konuda eşit mesafedeyiz. İddia edildiği gibi önceden belirlenmiş bir aday yok. Halkımız bu tür söylentilere itibar etmemeli." şeklinde konuştu.
Editör: Wan Haber