Haber: Oktay CANDEMİR
 
2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için siyasi partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkan aday adaylıkları için başvuru süresi sona eren BDP´de şimdi gözler Belediye Meclis Üyeliklerine çevrildi. BDP Genel Merkezi´nin daha önce Belediye Meclis aday adaylığı için belirlediği süre olan 30 Kasım 2013 tarihi alınan yeni bir kararla 20 Aralık 2013´e kadar uzatıldı.
 
"BELEDİYE MECLİSİ İÇİN YOĞUN TALEP VAR"
Konuyla ilgili bilgi veren BDP Van İl Seçim Komisyonu Sözcüsü Atilla Kumli, "Belediye Meclis üye başvuruları için 30 Kasım´ı son tarih olarak belirlemiştik. Ancak yoğun talep ve evrakların eksik olarak verilmesi gibi durumlardan ötürü süreyi 20 Aralık tarihine kadar uzattık. Sürenin uzatılması hem halkımızın hem de parti yönetimimizin bir talebiydi. 20 Aralık tarihine kadar yapılacak tüm başvuruları değerlendireceğiz." dedi.
 
"BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BU HAFTA AÇIKLANABİLİR"
Van´ın İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçeleri için şuana kadar 250 kişinin Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulunduğunu belirten Kumli, "Bu konuda taleplerin yoğun olduğunu görüyoruz. Diğer ilçelerimizde de yoğun bir talep var. Örneğin Çatak´ta 35 kişi başvuruda bulunmuş. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Belediye Başkanlığı için ise adayların bu hafta içinde açıklanacağını söyleyebilirim. Bu konuda bir aksilik olmazsa Çarşamba ya da Perşembe günü adaylarımız belli olacak." diye konuştu.
Prestij G.
Editör: Wan Haber